Nieuws West-Vlaanderen West-Vlaanderen is de provincie met de meeste versboxen van Vlaanderen

West-Vlaanderen is de provincie met de meeste versboxen van Vlaanderen

West-Vlaanderen is de provincie met de meeste versboxen van Vlaanderen

BRUGGE – Coronaveilig – en zelfs volledig contactloos – winkelen bij je lokale kleinhandel: het kan. Meer nog: sinds vorig weekend schiet de verkoop online bij de lokale handel pijlsnel de hoogte in. Niet alleen supermarkten en aan huis leveranciers helpen consumenten in het hele land volledig veilig hun dagelijkse aankopen te doen. Het kan ook bij de lokale kleinhandelaar of gewoon via automatische versboxen, een concept van de West-Vlamingen Henk De Vlieger en partner Liesbet Declercq. Van de 25 versboxen over heel Vlaanderen staan er 9 in West-Vlaanderen.

In West-Vlaanderen zijn er afhaalpunten voor verse lokale voeding in Torhout, Veurne, Brugge, Knokke, Gistel, Varsenare, Rollegem-Kapelle, Gullegem en Poperinge. Zo’n kleine 3 jaar geleden startte Henk De Vlieger zijn business op met een tekening op een bierviltje. Vandaag heeft Meattime op zo’n 25 plaatsen in het land versboxen staan waar elke klant zijn verse vleeswaren kan afhalen. Een versbox is een locker voor gekoelde voeding, zeg maar een vakjesfrigo. Dit is sowieso een troef voor elk druk gezin dat na de werkuren nog zijn boodschappen moet zien bijeen te grabbelen. In deze tijden bewijzen ze ook meer dan ooit hun nut.

De versboxen staan opgesteld in de onmiddellijke buurt van slagerijen. Henk De Vlieger zoekt nog altijd slagerijen die zich willen aansluiten bij het concept. De boxen voldoen aan de strengste voedselveiligheidsnormen, zijn energiezuinig en, hoeft het gezegd, corona-veilig. Sinds vorig weekend schieten de omzetten van een aantal slagers de lucht in. Namelijk bij hen die een versbox geplaatst hebben.

Gebruiksvriendelijk concept

De klantenbeleving is uiterst aangenaam, benadrukt Henk De Vlieger: je kiest rustig met je gezin thuis de producten die je wil aankopen, je vult je winkelmandje in de online shop van je slager, je betaalt met je kredietkaart en je laat weten om hoe laat je de bestelde producten wenst af te halen. Even daarvoor krijg je dan een cijfercode op je gsm of in je mailbox. Daarmee ga je naar de kleinhandel. Je opent de versbox in zijn gang of op straat. Het vakje met jouw bestelling floept open, en je bent weer weg.

info: op www.meattime.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.