Nieuws West-Vlaanderen Wever & Ducré steunt horeca-starters met stuntpremie

Wever & Ducré steunt horeca-starters met stuntpremie

Wever & Ducré steunt horeca-starters met stuntpremie

KORTRIJK – Ook verlichtingsbedrijf Wever & Ducré neemt deel aan de Horeca Expo, de vakbeurs die deze week plaats vindt in Gent. Dat kan verbazen, ware het niet dat de West-Vlaamse onderneming ook heel wat horecazaken onder haar klanten mag rekenen, van sterrenzaken tot starters. Voor die laatste doelgroep lanceert het op Evolis gevestigde Wever & Ducré nu een West-Vlaamse startersactie. Startende zaken kunnen een tussenkomst tot 4.000 euro in hun verlichtingsbudget winnen. Stunten met steun, heet dat dan.

Van zondag 20 tot en met donderdag 24 november loopt in Flanders Expo de jaarlijkse Horeca Expo, het ontmoetingspunt voor al wie actief is in de horecasector. Het is een beurs waar je niet meteen een verlichtingsbedrijf verwacht, maar dat is buiten de West-Vlaamse verlichtingsfabrikant Wever en Ducré gerekend, want ook zij tekenen present. “Het lijkt misschien gedurfd dat we er staan, maar voor ons is het dat niet”, stelt CEO Johan De Smedt. “Wever en Ducré is al jaren actief in de horecasector. We mogen een aantal prestigieuze zaken onder onze klanten rekenen, maar evengoed zitten we graag aan tafel met een starter. We werken graag in deze boeiende wereld waar veel ruimte is voor ondernemerschap en originele en creatieve ideeën en concepten.”

Net om beginnende gedreven ondernemers te steunen, lanceert Wever en Ducré nu een startersactie. “Onze provincie is gebouwd op de kmo-spirit”, aldus nog De Smedt. “Net daarom willen we durvers een duwtje in de rug geven. De DU van Wever en Ducré staat niet voor niets voor Durf. Het zit in ons DNA…”

Geen eindeloze administratie

Wie in West-Vlaanderen een eigen horecazaak aan het opstarten is en daarbij ook een pand inricht, kan op basis van zijn ontwerp een professioneel verlichtingsplan laten opmaken door het team van Wever en Ducré. Een professionele jury zal na enkele maanden zijn licht laten schijnen over alle concepten.

Voor enkele ontwerpen heeft Wever en Ducré een tussenkomst van liefst 4.000 klaar liggen. ““We verwachten geen eindeloos dik kandidaatsdossier, enkel een duiding van waar je met je zaak naartoe wil”, laat het bedrijf nog weten. “We hebben de typisch West-Vlaamse doenersmentaliteit. Dan willen we starters niet nodeloos opzadelen met extra administratie, we zitten liever meteen met hen aan tafel om ons professioneel en creatief advies te kunnen geven.”

Info: Ben je starter en heb je interesse om deel te nemen aan de actie? Hier vind je meer info.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.