William Den Nolf 2 (2)

William De Nolf, zoon van, start zijn eigen mosterdbedrijf Willy Good op

ROESELARE - Na ruim 20 jaar aan de slag te zijn geweest in het bedrijf van zijn vader (Rik) en grootvader (Willy), verlaat William De Nolf Roularta en kiest hij voor het zelfstandig ondernemerschap. Hij gaat aan de slag in een nichetak van de voedingssector en richt een mosterdbedrijf op, een markt met een beperkt aantal spelers. De ambities strekken zich in de eerste plaats uit over heel België, in een latere fase wordt met de Roeselaarse mosterd ook op export gemikt. De Roeselaarse mosterd richt zich naar consumenten en koks die kwaliteit en smaak waarderen en zal te vinden zijn in delicatessenzaken en horecazaken. In de toekomst staan uitbreidingen naar andere sauzen en kruidenmixen gepland.

Het product wordt in de markt gezet met de naam Willy Good Mustard en William De Nolf is er niet weinig fier op: “Er wordt opnieuw mosterd gemaakt in Roeselare”, jubbelt hij.

Willy Good introduceert een ambachtelijke graantjesmosterd die zowel fijnproevers als hobbykoks moet verleiden met zijn rijke smaak. De mosterd wordt artisanaal gemaakt in Roeselare, volgens het traditionele, koude maalproces.  Alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit  – mosterdzaad, azijn, zout en water – worden gebruikt, zonder kunstmatige toevoegingen. “Deze mosterd is sterk in de neus en zacht in de mond”, zegt De Nolf. “Zijn unieke structuur en kleur zijn perfect om te degusteren.”

Passie voor voeding

De keuze voor de voedingssector is niet toevallig. William De Nolf noemt zichzelf een gepassioneerde hobbykok die nu zijn liefde voor voeding en dranken omzet in een ambachtelijk product.

Na een succesvolle carrière bij Roularta waar hij actief was in de digitale en IT-afdeling, besloot William een nieuwe koers in te slaan als mosterdmaker. Na een intensieve opleiding bij Charles Vanden Broucke, de meester achter de iconische mosterd ‘Het Sterreke’, ontwikkelde William zijn eigen recept dat traditie en innovatie perfect samenbrengt.

Zijn passie en vakmanschap wil hij laten stralen in elk glazen potje met Roeselaarse mosterd. “Met Willy Good vullen we het gat in de markt voor een mosterd mét structuur  -graantjes dus – die de neus prikkelt maar zacht is in de mond”, zegt William De Nolf. “Deze mosterd verrijkt gerechten zonder te overheersen.”