William en Olivia Vanmoerkerke pakken uit met pareltje in Gent

OOSTENDE - William en Olivia Vanmoerkerke, de kinderen van de wel bekende Mark Vanmoerkerke, hebben aan de Coupure in Gent een historische patriciërswoning uit 1886 gerenoveerd en omgebouwd tot een co-working place. Het huis kreeg de naam Ampla House mee en er is plaats voor 126 werkplaatsen in een uniek kader.

Het bloed stroomt waar het niet gaan kan. Dat bewijzen ook de kinderen van Mark Vanmoerkerke die naar eigen zeggen het entrepreneurschip meegekregen hebben van thuis uit. Nadat Mark Vanmoerkerke 'zijn' Sunparks verkocht had (2007), investeerde hij hoofdzakelijk in vastgoed. Zijn kinderen helpen de vastgoedambities van vaderlief helemaal invullen, en dat niet alleen aan de kust waar het vooral draait om winkelvastgoed maar ook om horeca (denk aan de betrokkenheid bij het Thermae Palace Hotel).

Met de opening van het Gentse Ampla House geven broer en zus hun visitekaartje af in een nieuw domein. In Gent hebben ze een oud pand laten ombouwen tot een co-working place. De binnenhuisinrichting werd verzorgd door Valérie Vanermen, de dochter van de bekende hartspecialist Hugo Vanermen.   

Het huis werd aangekocht in 2015. Er is vandaag plaats voor 126 werkstations, gespreid over een totale oppervlakte van 1.800 vierkante meter. Overeenkomstig de noden van vandaag is er ook ruimte voorzien voor fitness, voor een heuse bibliotheek en voor een lekkere hap. William en Olivia Vanmoerkerke noemen het graag een high end omgeving met een feel good belevenis. De inspiratie voor het project werd opgedaan in de VS.