Nieuws West-Vlaanderen Willy Naessens bouwt eens geen werf maar plant een bos

Willy Naessens bouwt eens geen werf maar plant een bos

Foto pdv

Willy Naessens bouwt eens geen werf maar plant een bos

WAREGEM – In de onmiddellijke buurt van de hoofdzetel van de Willy Naessens Group, heeft peetvader Willy Naessens, samen met onder meer vrijwilligers, zijn boezemvriend Herman De Croo en minister Zuhal Demir, een nieuw recreatief bos aangeplant. Meer dan 400 enthousiastelingen waren aanwezig om 2,1 hectare of meer dan 4.500 bomen en struiken verder aan te planten in het bestaande bos van 6,5 hectare.

Het Willy Naessens bedrijfsbos ligt op een kleine twee kilometer van het hoofdkantoor en wordt opengesteld voor iedereen. Zo kunnen jeugdbewegingen spelen en ravotten, maar ook wandelaars, fietsers en ruiters zijn meer dan welkom.

“Het doet me veel plezier om te zien dat op een gure herfstdag toch zoveel mensen willen komen meehelpen met het aanplanten van ons bos en het valt me ook op dat mensen van verschillende leeftijden tot hier komen”, zei Willy Naessens. “Een bos waarin kan worden gespeeld, gewandeld, gefietst maar waar men ook tot rust kan komen en samen kan picknicken met het gezin of de familie. Ook ikzelf zal hier vaak langskomen met paard en koets. Naast gezonde buitenlucht is een bos ook heel belangrijk voor de mentale gezondheid. De rust die natuur ons geeft is uitzonderlijk. Zeker in huidige crisistijden is dat heel belangrijk.”

Warm applaus

“We sparen kosten noch moeite om Vlaanderen groener te maken, en met succes”, klinkt het bij Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir. “Voor het eerst komt er in Vlaanderen netto bos bij. Het doet me plezier dat ook Willy Naessens Group een boompje bijdraagt en dat nieuw stukje groen openstelt voor haar werknemers en voor de mensen uit de buurt. Ik hoop dat andere bedrijven inspiratie kunnen vinden in Willy zijn engagement. Hij is het rolmodel dat nodig is om anderen te inspireren. Geen enkele investering die zo sterk groeit dan een eigen bos.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.