Xavier Dekeyster blijft onverminderd doorgaan met zijn grote passie: ondernemen.

DEERLIJK - Een gepassioneerd ondernemer. Dat is het minste wat je kan zeggen van Deerlijkzoon Xavier Dekeyster, al behoorlijk succesrijk met zijn dienstverlenend softwarebedrijf DX-Solutions, en nu klaar in de startblokken met alweer een nieuw bedrijf (Double Digit), dat de vrucht moet worden van een goed doordachte strategische visie. "Op Double Digit broed ik al jaren", aldus Dekeyster.  

Xavier Dekeyster van IT-bedrijf DX-Solutions is geen onbekende in het West-Vlaamse consultancylandschap, Hij is vooral bekend door het  indrukwekkend palmares aan IT-realisaties en oplossingen die zijn bedrijf heeft geboden aan diverse klanten. Anderzijds duikt zijn naam ook meermaals op in de Deloitte Fast 50, bij Unizo (eindselectie KMO van het jaar 2019, bij de Trends Gazellen of als finalist van de West-Vlaamse jonge ondernemer. Hij begeleidde ook al een aantal start-ups.

Stil zitten is duidelijk niet aan Xavier Dekeyster besteed, zoveel is duidelijk. "Sinds 2015 al ben ik bezig met het uitdenken van een nieuwe strategie, namelijk een IT-ecosysteem die de klanten nog beter en breder kan bedienen en ook meer kansen kan bieden aan zijn medewerkers", aldus Xavier Dekeyster. "Dit heeft geleid naar de oprichting van een nieuwe holding ‘Double Digit’ die klaar staat om uit de startblokken te schieten."

Dekeyster vond de nodige partners (die voorlopig nog liever anoniem blijven) in dit groeiverhaal en heeft al zijn eerste overnames in het vizier.  DX-Solutions, gekend voor zijn diensten in digitale transformatie via de unieke Think, Build, Maintain-methode, is één van bedrijven die 100% onder de holding zal zitten.

Entrepreneurial spirit kansen geven

Op korte termijn wil Dekeyster de groep Double Digit versterken met een bedrijf actief in ERP & hardware, een marketingbureau en een bureau actief in een breder aantal ontwikkelomgevingen. "Later zullen  ook de bestaande diensten die DX-Solutions aanbiedt, worden uitgesplitst", zegt de Harelbeekse ondernemer. "Het finale doel is om de entrepreneurial spirit extra te kansen te geven voor hot topic diensten rond artificiële intelligentie, low- & no-code, rapporteringen, enzovoort. De shared service laag, die een belangrijk onderdeel is van het businessplan, zal dan  diensten bevatten als sales, marketing, accountancy, HR, financieel,legal. Dit zal de onderliggende operationele units versterken om zo sneller te groeien en meer stappen vooruit te zetten. Elke kmo kleiner dan 50 medewerkers heeft nood aan de expertise van zo'n shared service omgeving. Double Digit zal zorgen voor groei, ondersteuning en kruisbestuiving. Het is de bedoeling dat de onderliggende operationele units elkaar aanvullen en versterken. Onderlinge concurrentie of kannibalisme is absoluut uitgesloten."

Met dat alles wil Dekeyster meer dan ooit de klant (Dekeyster noemt ze liever partner) centraal stellen door hem één aanspreekpunt te bieden in  zijn digitaal verhaal.

info: dx-solutions.be