Nieuws West-Vlaanderen Yvan Vindevogel (Damier Group) doet vierde overname op acht maanden tijd

Yvan Vindevogel (Damier Group) doet vierde overname op acht maanden tijd

Yvan Vindevogel (Damier Group) doet vierde overname op acht maanden tijd

KORTRIJK – De Kortrijkse rasondernemer Yvan Vindevogel gaat onverminderd door met overnames. Hij heeft zijn handtekening gezet onder alweer een nieuwe deal. Het betreft de overname van Dr. Organic, een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in verzorgingsproducten. Vindevolgel koopt Dr. Organic uit de portfolio van twee gereputeerde Britse private equity fondsen (Carlyle en KKR).   

Yvan Vindevogel wist de deal te sluiten op minder dan een maand tijd, en middels bemiddeling van een niet nader bij naam genoemde New Yorkse zakenbank. Dr. Organic is een relatief jong bedrijf dat werd opgericht in 2012. De hoofdzetel bevindt zich in Wales. Dr. Organic biedt allerlei verzorgingsproducten aan, ofwel online ofwel via retailers. In de Benelux  staat de Nederlandse winkelketen Holland & Barrett mee in voor de vermarkting van de producten.

Dr. Organic, de naam verraadt het al een beetje, wil zich in de markt onderscheiden door hoofdzakelijk producten met een bio etiket aan te bieden. Bij het bedrijf, dat goed is voor 32 miljoen euro omzet, werken 80 mensen. Yvan Vindevogel, de apotheker-ondernemer die Omega Pharma destijds eigenmachtig boven de doopvont hield,  wordt voor de volle honderd procent eigenaar van Dr. Organic.

foto: Studio Flashback

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.