Yvan Vindevogel voegt 12 producten van Sanofi toe aan zijn Vemedia-portfolio

KORTRIJK - Cooper-Vemedia, het bedrijf van Yvan Vindevogel dat gespecialiseerd is in zogenaamde OTC-producten (ofte producten zonder voorschrift), heeft een belangrijke deal gesloten met multinational Sanofi. Het akkoord, goed voor 158 miljoen euro, betreft de overdracht van liefst 12 producten naar Vemedia.

Vemedia wordt wel eens het kleine broertje genoemd van Omega Pharma. Maar ook kleine broertjes worden groot. Dat bewijs wordt nog eens geleverd nu Vemedia zowaar twaalf OTC-producten verwerft van het Franse concern Sanofi. Het gaat onder meer om producten in de dermatologie, in de well-being en in de oogverzorging. De producten in kwestie worden wereldwijd verkocht. Volgens Vemedia zijn de nieuwkomers erg complementair aan het alreeds bestaande aanbod.

Volgens Yvan Vindevogel is het de bedoeling een groeipad te volgen met de nieuw in huis gehaalde producten. Bij Cooper-Vemedia werken vandaag al 730 mensen voltijds. Het OTC-bedrijf is uitgegroeid tot een onafhankelijke internationale speler waar niemand nog kan naast kijken. De deal met Sanofi kwam tot stand mits de medewerking van het Londense private equity huis Charterhouse Capital Partners.