Nieuws West-Vlaanderen Yves Leterme aan de slag bij Chinees investeringsbedrijf ToJoy

Yves Leterme aan de slag bij Chinees investeringsbedrijf ToJoy

Yves Leterme aan de slag bij Chinees investeringsbedrijf ToJoy

IEPER – Voormalig premier Yves Leterme (CD&V) gaat werken voor de Chinese holding ToJoy, die wereldwijd investeert in Chinese groeibedrijven met een link naar technologie. Dat maakte ToJoy zelf bekend in een persbericht. Het persagentschap Belga maakte het nieuws donderdag wereldkundig.

Ook de voormalige presidenten van Servië Boris Tadic en van Costa Rica Jose Maria Figueres zijn blijkbaar door ToJoy aangetrokken. De Chinezen mikken zo te zien dus vooral op hoogvliegers. De West-Vlaming wordt volgens Belga covoorzitter van ToJoy en krijgt er ook de functie van ‘president van ToJoy West-Europa’. “ToJoy start voor het eerst activiteiten op in West-Europa en ik zal dat mee opvolgen”, zegt Leterme in een reactie aan het officiële Belgische persbureau. De Ieperling was al een tijdje opzoek naar een grote nieuwe uitdaging.

Yves Leterme was na zijn vertrek uit de Belgische politiek een tijdlang adjunct-topmanager bij de OESO. Sinds midden 2014 is hij secretaris-generaal van de internationale ngo Idea, met hoofdkantoor in Stockholm. Zijn mandaat van vijf jaar bij Idea loopt ten einde.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.