Nieuws West-Vlaanderen Zeven bedrijven tonen hun groot hart op Waregem Koerse

Zeven bedrijven tonen hun groot hart op Waregem Koerse

Zeven bedrijven tonen hun groot hart op Waregem Koerse

WAREGEM – Waregem Koerse is meer dan paardenrennen en een gigantisch netwerkevent. Ook op sociaal vlak profileert de Waregemse hoogdag zich. Zeven bedrijven – waaronder vier afkomstig uit West-Vlaanderen – tonen hun groot hart op Waregem Koerse. Ze steunen het project 4Brain dat door twee idealisten (Oostduinkerkenaar Paul Vandenbossche en de uit Knokke afkomstige professor Paul Boon) samen op poten werd gezet. 4Brain is een stichting die in 2019 werd opgericht om fundamenteel onderzoek te steunen over mensen met hersenaandoeningen.    

Volgens professor en Knokkenaar Paul Boon (hoofd van het met de Gentse unief verbonden Institute for Neuroscience) is de helft van de bevolking in zijn of haar mensenleven ooit het slachtoffer van een hersenaandoening. “Maar dat is te weinig bekend”, aldus Boon die aan de Gentse unief een cel leidt die aan fundamenteel onderzoek doet. “In ons team tellen we twintig onderzoekers, en we zouden er graag nog enkele bij aanwerven. De fondsen die bijeengebracht worden door de zeven bedrijven zijn zeer welkom.”

De zeven bedrijven ‘sponsoren’ elk een jockey. Dat zorgt voor naamsbekendheid en een positieve sociale uitstraling. De bedrijven komen stuk voor stuk ook met een niet nader genoemd bedrag over de brug om het diepteweek van Paul Boon te steunen. Bij de wilde weldoeners zijn vier bedrijven uit West-Vlaanderen: het Waregemse TVH (logistiek), het Nieuwpoortse voedingsbedrijf Petit Baron (pannenkoeken, wafels…), feestarchitect Picobello uit Rumbeke en het transportbedrijf The Truck Company (Turbo’s Hoet) uit Hooglede. Verder zijn er nog De Sutter uit Mechelen (omheiningen), Stephex uit Meise (events en handel in paarden en toebehoren) en het consultancybedrijf OM Collective uit Sint-Niklaas.

foto: Paul Boon en Tessa Wullaert (TVH)

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.