Nieuws West-Vlaanderen Ziphius werft twee topresearchers aan in zoektocht naar ultiem corona-vaccin

Ziphius werft twee topresearchers aan in zoektocht naar ultiem corona-vaccin

Ziphius werft twee topresearchers aan in zoektocht naar ultiem corona-vaccin

OOSTKAMP – Het Brugse bedrijf Ziphius, dat op zoek is naar het ultieme vaccin tegen corona, heeft in deze fase twee gereputeerde topresearchers aangeworven. Het bedrijf van apotheker-ondernemer Chris Cardon (zie foto) werkt al intensief  samen met de whizzkids van de UGent. Als alles volgens plan loopt, zou Ziphius in de eerste helft van volgend jaar willen uitkomen met het innovatieve vaccin. De big farma toont nu al grote interesse om het West-Vlaamse vaccin internationaal te vermarkten.      

De twee nieuwkomer zijn Olivier Lemaire en Leonie Wyffels. Eerstgenoemde heeft al twintig jaar ervaring in het domein van de farma en de biotechnologie, en was laatst nog aan de slag bij de bekende Britse multinational GSK.  Wyffels komt overgestapt van het biotechbedrijf Ablynx. Ze moeten allebei de zoektocht naar een nieuw vaccin helpen versnellen.

Chris Cardon heeft de ambitie om met Ziphius meerdere vaccins tegen meerdere aandoeningen op de markt te brengen. Toen Covid-19 een pandemie karakter kreeg (begin 2020) zette hij alle troepen unilateraal in op het zoeken naar een vaccin tegen corona. Ziphius doet dat in samenwerking met de Gentse unief en trok hiervoor toponderzoekers aan van over de hele wereld. De mNRA technologie is vereenvoudigd gezegd een concept waarbij de cellen van het lichaam – met hulp van het ingebrachte vaccin- zélf de aanval inzetten op virussen in het lichaam.

Vaccin met voordelen

Het voordeel van het West-Vlaamse vaccin is dat het honderd procent bescherming ofte immuniteit zou garanderen en dat het (omwille van minder input van antistoffen) ook veel goedkoper kan aangemaakt worden dan alles wat nu op de markt is. Het Ziphius-vaccin zou ook alle varianten van het coronavirus een neus kunnen zetten.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.