Welk gerecht of ingrediënt typeert de smaak van groot-Zonnebeke? Unizo en de Raad voor Lokale Economie van Zonnebeke gaat op zoek naar typische streekproducten. In februari worden alle producten uit Zonnebeke en omgeving voorgesteld aan ondernemers. “In oktober vorig jaar vond in het OC ’t Zonnerad de tweede editie van het Big Sun Linkevent door”, aldus schepen van Lokale Economie Ingrid Vandepitte (CD&V). “De Zonnebeekse bedrijven stelden zich toen voor aan het grote publiek. Deze organisatie is driejaarlijks. Daartussen is er veel tijd. Vandaar het idee om in februari een nieuw initiatief te organiseren. We willen aftasten welke lokale producten er in Groot-Zonnebeke zijn. Voor alle duidelijkheid: we gaan niet het beste product kiezen. Bedoeling is dat de streekproducten worden voorgesteld aan de geïnteresseerde ondernemers.”
Unizo en de Raad voor Lokale Economie richten zich als volgt tot de Zonnebekenaars: “Er zijn bijvoorbeeld al de Passendalerburger en het Beselaarse Heksenbier. Misschien komt er straks ook een Zonnebeeks taartje of een Zandvoordse praline? Of misschien al eens Passendaals worstje gedraaid? We zijn in ieder geval razend benieuwd én we willen graag met deze producten aan de slag gaan”. “Ik vermoed dat er veel meer streekproducten zijn dan we kennen”, aldus de schepen. “Het is afwachten wat het aanbod zal zijn.” Kandidaten kunnen zich in het gemeentehuis melden bij Patrick Blancke, dienst ruimtelijke ordening & stedenbouw: 051/48.00.63
Geschreven door Marc Lerouge