Nieuws West-Vlaanderen Zorghotel Zuienkerke genomineerd voor vastgoed awards Mipim in Cannes

Zorghotel Zuienkerke genomineerd voor vastgoed awards Mipim in Cannes

Zorghotel Zuienkerke genomineerd voor vastgoed awards Mipim in Cannes

ZUIENKERKE – Voor de Mipim Awards zijn vijf projecten met een Belgische inbreng genomineerd voor een award. Daaronder ook één West-Vlaams dossier: een zorghotel in Zuienkerke. De Mipim is één van de belangrijkste vastgoedevenementen wereldwijd.  De beurs is een internationaal vierdaags vastgoedevenement dat elk jaar in maart in Cannes (Frankrijk) wordt georganiseerd en 27.000 deelnemers uit honderd landen lokt. Het evenement omvat onder meer een tentoonstelling waaraan 3.800 bedrijven deelnemen, conferenties en netwerkmomenten. De vastgoedbeurs gaat dit jaar door van 10 tot 13 maart.

Met vijf genomineerden op een totaal van 45 (en 228 inzendingen) zit ons land op hetzelfde aantal als in 2017. Vorig jaar was er slechts één Belgische inzending bij de genomineerden (Gasthuisberg Outpatient Care Center van AAPROG-Polo Architects-Detoo-De Klerck). In 2018 mochten twee Belgische inzendingen met de award pronken: Ilot Sacré van DDS+ in de categorie Best Residential Development en het Antwerpse Havenhuis van Zaha Hadid als Best Refurbished Building. Eerder wonnen reeds inzendingen van Julien De Smedt Architects (JDSA), Jaspers-Eyers Architects en MDW.

De Belgische genomineerden van dit jaar op een rijtje:
•    Het Chirec Delta General Hospital in Brussel van Assar Architects in de categorie Best Healthcare Development;
•    Het zorghotel van het Rode Kruis in Zuienkerke (Polo Architects-LAND-Boydens Engineering-Planet Engineering) in de categorie Best Hotel & Tourism Resort;
•    The Cosmopolitan in Brussel van Bogdan & Van Broeck-Besix-Vanhout (Best Refurbished Building)
•    Granary Island in Gdansk van de Belgische projectontwikkelaar Immobel bij de Best Urban Development
•    Tivoli GreenCity in Brussel van o.a. BAM Contractors, BEAI en Adriana bij de Best Urban Development

Architecturaal pareltje

Het ooit verloederde domein Polderwind in Zuienkerke (een viersterrenhotel met tal van voorzieningen voor mensen met zorgbehoeften) zal de West-Vlaamse eer verdedigen in Cannes. Voor het vakantiegevoel werden destijds kosten, noch moeite gespaard, want het zorghotel heeft zelfs een eigen strand. Vroeger was het vakantiedomein Polderwind, langs de baan tussen Brugge en Blankenberge in Zuienkerke, erg populair. Op het grote meer van vijftien hectare kon er aan watersport gedaan worden, er was een camping en er stonden vakantiewoningen.

Maar sinds de eeuwwisseling was er geen leven meer te bespeuren en werd het domein zelfs afgesloten voor bezoekers. De eerste steen van het ambitieuze, nieuwe project werd op 17 september 2015 gelegd door Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Maar daarna bleef het weer lange tijd stil, tot de financiering van dit project van bijna 9 miljoen euro rond was. Rode Kruis Vlaanderen opende een tijd terug het viersterren zorghotel, met een mooie vijver en tal van recreatiemogelijkheden.

Het hotel is volgens kenners een architecturaal pareltje geïnspireerd op de Tulou. Dat is een cirkelvormige, traditionele groepswoning uit China. Het is volledig afgestemd op de noden van vakantiegangers voor wie op vakantie gaan niet altijd evident is. Het hotel beschikt over 46 comfortabele kamers die luxe combineren met zorg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.