Nieuws West-Vlaanderen Zoute Grand Prix verkozen tot beste event ter wereld in zijn soort

Zoute Grand Prix verkozen tot beste event ter wereld in zijn soort

Zoute Grand Prix verkozen tot beste event ter wereld in zijn soort

KNOKKE-HEIST – De Zoute Grand Prix, een uniek privé-event die oldtimers en unieke vergeten wagens onder de aandacht brengt van een groot publiek, werd de voorbije dagen in Londen verkozen tot ‘s werelds beste evenement voor historische wagens. Een internationale vakjury boog zich over alle kandidaturen. De prijs is een hele opsteker voor mede-eigenaar Yvan Vindevogel en voor de broers David en Filip Bourgoo. 

Afgelopen maand vond in Knokke-Heist de 12e editie plaats van de Zoute Grand Prix. Wat in 2010 begon als een oldtimer-rally tussen vrienden die passie en liefde voor mooie historische wagens delen, is uitgegroeid tot één van grootste en meest prestigieuze events voor liefhebbers van historische én moderne wagens ter wereld. Dit jaar konden de bezoekers wegdromen bij ruim 400 unieke wagens verspreid over de zogenaamde Prado Zoute (een indrukwekkend paviljoen opgebouwd op het strand), de Zoute Rally by Stow, de GT Tour en de Zoute Concours d’Elegance by EY, die plaatsvond op de terreinen van de Royal Zoute Golf Club.

Een vakjury heeft nu in Londen de gouden medaille overhandigd aan de organisatoren. De 31-koppige jury was niet van de minste, met ‘ronkende’ namen als de Amerikaanse talkshowhost en vintage en classic car collectioneur Jay Leno, de Britse racepiloot Derek Bell, de Canadese presentator en autoverzamelaar Bruce Meyer, enzovoort. Stuk voor stuk dames en heren met een indrukwekkend palmares in de automobielsector.

Nieuw Walhalla

“Voor ons is dit niet alleen een erkenning voor de laatste 12 jaar, maar vooral een bevestiging voor onze ambitieuze toekomstplannen”, aldus de organisatoren achter het unieke West-Vlaamse event. Recent hebben die organisatoren aangekondigd dat ze ook lang de Franse chateaus een soortgelijk event zullen opstarten in de zomer van 2022.

In Knokke en omstreken gaat het event volgend jaar door van 5 tot 9 oktober 2022. We willen Brugge en de twee kuststeden Knokke-Heist en Oostende omtoveren tot een auto-, kunst-, cultuur- en lifestyle Walhalla”, aldus de organisatoren.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.