dinner_with_the_queen nieuw

Event ‘Dinner with the Queen’ combineert culinaire beleving met liefde voor de natuur

OESELGEM - Het zijn geen gemakkelijke tijden voor eventplanners, maar dit wil niet zeggen dat er niets meer kan. Met Dinner with the Queen brengen de Oost-Vlaamse topchef Lieven Lootens (’t Aards Paradijs, Nevele) en eventplanner Gilles De Backer (Utopia Events)  voor de tweede maal een stukje Provence naar de Leieboorden in West-Vlaanderen. Uniek aan het culinaire event is dat alles doorgaat in de natuur, met dus ook veel aandacht voor wat de natuur te bieden heeft aan bloemen en bijen.

Na een geslaagde eerste editie werd al snel duidelijk dat Dinner with the Queen ook dit jaar opnieuw zijn vleugels zou uitslaan. In volle voorbereiding brak echter plots de coronapandemie uit, maar Gilles en Lieven bleven even vastberaden: ze zouden ook dit jaar hun gasten opnieuw verwennen. “De natuur neemt het van ons over en daar gaan we nog meer van genieten”, klinkt het enthousiast.

Lieven Lootens, de beste culinair bloemenchef van de Benelux, tovert telkens weer zijn liefde voor bloemen om naar een zintuiglijk festijn waar unieke smaakcombinaties met bloem- en honingtoetsen de boventoon voeren. Gilles De Backer koestert zijn mooiste herinneringen in een ongerepte natuur met bloemen, insecten en veel bos. Het decor voor dit unieke belevingsmoment is  'Pur Fruit' in Dentergem, een bioplukweide van natuurliefhebbers Nele Deweirdt en Bart Van Parijs. “Dit jaar zijn er 200 nieuwe fruitbomen geplant en is er een feeërieke bloemenweide met eetbare exemplaren ingezaaid, en je mag ze zelf plukken en na de wandeling aan de chef overhandigen”, knipoogt Gilles De Backer.

Beleving centraal

Een bezoek aan de bijenkoningin ('the Queen') en haar werkers in aanwezigheid van de lokale imker kan natuurlijk niet ontbreken. Hierna schuiven de gasten bij aan de rustieke tafels. “Er is extra geïnvesteerd in een splinternieuwe Sailcloth tent met liefst 220m2 oppervlakte en zicht op de dagelijkse unieke zonsondergang”, zegt Gilles. “Op die manier kunnen we voorzien in de social distancing regels. In de hooischuur is een nieuwe open keuken ingericht om zo gedurende het ganse diner rechtstreeks contact met de gasten en onze chef te garanderen.”

Dinner with the Queen gaat door van 2 juli tot en met 2 augustus 2020. Voorlopig kan je enkel reserveren van donderdag tot zondag, maar bij groot succes zal je er ook terecht kunnen op weekdagen. Daarnaast kan je Diner with the Queen tijdens de week ook privé afhuren voor 50 personen met randactiviteiten of een volledig aangepast evenement.

Info: www.dinnerwiththequeen.be