Dockx bouwt voor 10 miljoen serviceflats in Retie

dockx nv

Vanmiddag is de eerste steen gelegd van Residentie Den Eik aan de Sint-Martinusstraat in Retie. Bouwbedrijf Dockx NV uit Dessel bouwt er een complex met veertig serviceflats. Die worden via de vzw Den Eik gecommercialiseerd. De bouwkosten bedragen zo'n 10 miljoen euro.

De symbolische steenlegging werd uitgevoerd door burgemeester Patrick Geuens, schepen Luc Janssens en Marc Dockx, gedelegeerd bestuurder van Dockx NV en zelf woonachtig in Retie. De residentie verrijst op de plaats waar vroeger café Den Eik en zaal De 7 Nethen waren gevestigd. “Tegen de zomer van 2016 moet we de deuren kunnen openen”, voorspelt Marc Dockx. “We zien dit project als een referentie voor ons bedrijf.”

Te koop of te huur
“De serviceflats zijn tussen 85 en 130 vierkante meter groot en worden verkocht aan prijzen vanaf 190.000 euro. We richten ons in eerste instantie tot inwoners van Retie en omgeving”, zegt Marijke Beel, die het project begeleidt. “Het geheel is zo ontworpen dat iedere senior die nog zelfstandig kan wonen, er zijn intrek in kan nemen.” Jolien Dockx: “De flats zijn zowel te koop als te huur. Je hoeft er niet meteen zelf te komen wonen. In dit geval zorgt vzw Den Eik voor de verhuur.”

Dockx NV specialiseert zich in de bouw van rusthuizen en serviceflats. “Op dit moment hebben we een zestal werven lopen”, zegt Marc Dockx. “In Anderlecht en Merchtem gaat het om projecten van respectievelijk 20 en 35 miljoen euro. Die bouwen we in eigen beheer. Voor andere projecten, zoals in Meeuwen en Stekene, doen wij de bouwwerkzaamheden.” Dockx NV heeft een 40-tal werknemers in dienst. Dagelijks zijn op werven van het bedrijf gemiddeld een 150-tal mensen aan de slag.