Het management van Dilaco. Foto copy: Dilaco.

Techbedrijven bundelen krachten

GRIMBERGEN - Het Grimbergse IT-bedrijf Dilaco is een partnerschap aangegaan met het Gentse AI-softwarebedrijf Trendskout. Het doel van deze samenwerking is om de machine learning activiteiten op elkaar af te stemmen en zo met de meest ontwikkelde en gebruiksvriendelijke oplossing naar de eindgebruiker te gaan.

Het gebruik van artificiële intelligentie en machine learning belooft de komende jaren te boomen. Daarom besloot Dilaco om op zoek te gaan naar een solide partner. Deze werd gevonden in het Gentse AI-softwarebedrijf Trendskout. Samen zullen ze geïntegreerde AI oplossingen aanbieden door hun expertise te combineren.

"Significante acceleratie" 

“Bij Dilaco genereren we waarde voor onze klanten door onze diepe sectorkennis en technische expertise te combineren met de beste technologie. In Trendskout hebben we een partner gevonden waarmee we de toepassing van machine learning in het oplossen van specifieke vraagstukken eenvoudig kunnen maken. Door onze krachten te bundelen zullen we in staat zijn de adoptie van machine learning in de Benelux significant te accelereren.” Jeff de Kleijn, CEO bij Dilaco. Momenteel biedt Dilaco IT outsourcing, consultancy en cybersecurity aan maar het bedrijf wil de trein van machine learning en AI niet missen.

Processen 

“Wij zijn erg verheugd met dit partnerschap” stelt Pauwel Grepdon, naast Koen Ovaere en Tom Muylle één van de oprichters van Trendskout. “Binnen Trendskout beschikken we over een diepe AI kennis die zich vertaalt in ons AI softwareplatform. Om een écht succesvol AI project op te zetten is daarnaast ook een goed begrip van de processen op business vlak onontbeerlijk. Hierin is de jarenlange expertise van Dilaco  in diverse dienstensectoren een enorme troef”. Waarop Grepdon besluit: “de combinatie van onze AI kennis met de specifieke sectorkennis van Dilaco  maakt dat de uiteindelijke meerwaarde voor de eindklant maximaal is. Een klassiek verhaal waarbij één plus één drie wordt.”

Dilaco nam minder twee maanden geleden nog het Nederlandse Aimed, specialist in applicatie packaging, desktop en server management, over.