Duivenpinnen Birdex (1)

PEC International vernieuwt na 29 jaar Birdex vogelweringssystemen

SINT-NIKLAAS – PEC International heeft het productiesysteem van zijn Birdex Spike duivenpinnen sterk vereenvoudigd, zonder aan kwaliteit in te boeten. Het bedrijf is al jaar en dag specialist in weringssystemen voor vogels, die ziekten en schade met zich kunnen meebrengen. Deze wijziging resulteert een gevoelige daling van de eindprijs voor de klant, ondanks de gestegen grondstoffenprijzen.

Verwilderde vogels kunnen vaak veel hinder veroorzaken zowel in stedelijke als in industriële en agrarische omgevingen. Ze kunnen niet alleen drager zijn van ziektekiemen en virussen, maar hun uitwerpselen zorgen vaak voor een versneld en onomkeerbaar verval van gebouwen. Ook productieprocessen, gewassen, voorraden en afgewerkte producten blijven niet gespaard van de potentiële schadebrengers.

Daarom produceert PEC International al sinds 1991 de Birdex duivenpinnen om komaf te maken met overlast door duiven en andere vogels. Ondertussen zijn de duivenpinnen, die nu vernieuwd en goedkoper worden, uitgegroeid tot een polyvalent en efficiënt vogelafweersysteem, dat ervoor zorgt dat vogels niet kunnen landen op de beschermde plaatsen. Verder bied het bedrijf vogelweringsnetten en -draden in diverse materialen en verschillende soorten afschriksystemen.