Bruno Segers is nieuwe voorzitter van FIT

brunosegers

De Vlaamse regering heeft Bruno Segers benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Flanders Investment & Trade (FIT). Segers vervangt Christ'l Joris (Etap) die voorzitter was sinds mei 2005.

FIT kreeg op 25 januari tevens een nieuwe raad van bestuur. Namens de Vlaamse regering werden Els Brouwers (Essenscia), Jan Verfaillie, Lucrèce Callebaut (Erbeko), Samira Bersoul (Your Oxygen) en Claire Tillekaerts (gedelegeerd bestuurder) als bestuurder aangesteld.

De werkgeversorganisaties, vertegenwoordigd in de SERV, benoemden Alain Bernard (DEME), Myriam Schepers (Prefamac), Luc Luwel (Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen) en Gijs Kooken (Unizo) tot bestuurder.

Koen Repriels (ACV) en Medhi Koocheki (ABVV) zijn de bestuurders van de in de SERV vertegenwoordigde werknemersorganisaties.

Herwig Dejonghe (Pinguin) werd aangesteld als regeringscommissaris.

Het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen Flanders Investment and Trade wil het internationaal ondernemerschap van Vlaamse bedrijven en vooral de Vlaamse KMO's bevorderen. FIT wil tevens buitenlandse investeringen aantrekken naar Vlaanderen, het internationaal ondernemerschap stimuleren met oog voor duurzaamheid en ethiek en een efficiënte dienstverlening aanbieden aan Vlaamse en buitenlandse klanten. Het agentschap heeft kantoren in elke provincie en tevens 90 vertegenwoordigingen verspreid over de hele wereld.