Nieuws Antwerpen 1 miljoen extra containers bij terminal DP World Antwerp Gateway in 2026

1 miljoen extra containers bij terminal DP World Antwerp Gateway in 2026

1 miljoen extra containers bij terminal DP World Antwerp Gateway in 2026

Na het afsluiten van het nieuwe herfinancieringspakket midden 2020, start DP World Antwerp Gateway nu met de uitbreiding van de capaciteit van de terminal met 1 miljoen TEU (eenheid voor containerunits). Daarvoor zijn 4 bijkomende kadekranen en 17 modules met automatische stapelkranen (ASC’s) besteld. Deze investeringen van in totaal 200 miljoen euro worden gefaseerd in gebruik genomen tegen 2026.

Tegen 2026 investeert DP World Antwerp Gateway 200 miljoen euro om de capaciteit van de terminal aan het Deurganckdok te verhogen met 1 miljoen TEU. De eerste van zes fases zal in juni 2021 afgerond worden met de ingebruikname van het nieuw operationeel gebouw voor havenarbeiders en bedienden. Nadien worden telkens straddle carrier stacking zones omgebouwd tot zones met Automatic Stacking Cranes en worden bijkomende kadekranen in gebruik genomen. Zo zal de capaciteit vanaf 2022 ieder jaar systematisch verhogen tot in 2026.

Dirk Van den Bosch, ceo DP World Antwerp Gateway: “Na een eerste zwakke jaarhelft door corona zien wij sinds juni de volumes op onze Antwerp Gateway terminal gestaag toenemen. In oktober is zelfs het all-time record in het 15-jarig bestaan van de terminal verbroken. Deze investeringen in de uitbreiding van de capaciteit van de terminal, door automatisering en maximalisatie van de huidige beschikbare oppervlakte, moet ons toelaten om de komende jaren ons groeipad verder te zetten.”

Extra capaciteit op dezelfde oppervlakte

Antwerp Gateway heeft, als enige terminal in de haven van Antwerpen met deze technologie, al 10 modules met Automated Stacking Cranes in dienst. Tijdens het expansieplan wordt geïnvesteerd in 17 extra modules om de resterende traditionele straddle carrier stacks om te bouwen en verder te automatiseren. In de nieuwe ASC-modules kunnen de containers hoger en dichter bij elkaar gestapeld worden, waardoor 1 miljoen TEU’s extra behandeld kunnen worden op dezelfde oppervlakte.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.