La Casa De Schutter 2 Foto: Koen Fasseur

12 dagen na vernielende brand heropent La Casa De Schutter

BERENDRECHT - STABROEK - Amper twaalf dagen na een verwoestende brand bij bakkerij en pizzeria La Casa De Schutter in de Monnikenhofstraat heropent Greg De Schutter donderdag 22 december de bakkerij. Voor pizza’s en pasta is het nog wachten tot maart.

Greg De Schutter is een warme bakker in Putte, met filialen in Stabroek, Berendrecht en Zandvliet. Net voor de zomervakantie gaf hij zijn bakkerszaak in Stabroek een nieuwe invulling. Zo werd hij samen met Fatih Becene pionier van het concept Pizza-Pasta-Brood. Een concept dat in geen tijd navolging kreeg in het Antwerpse.

Stabroek is verzadigd van bakkers. Volgend jaar komt er nog eentje bij en ook in de warenhuizen is brood te koop. Als zaakvoerder met een toekomstvisie beseft Greg De Schutter dat hij zijn bakkerijen moet bijsturen. Dat doet hij ook en in juni opent hij de eerste La Casa De Schutter. De Putse bakker zorgt voor brood en ander lekkers, Fatih Becene is de ervaren man wat betreft pizza’s en pasta’s. In Stabroek slaat het concept aan en dus ligt uitbreiding voor de hand. Die komt er in Berendrecht, waar eind november de tweede La Casa De Schutter opent.

 

Nieuw concept

Voor Greg De Schutter ligt dat nieuwe concept voor de hand. “Pizza, pasta en brood hebben een gemeenschappelijke deler en dat is deeg. Fatih is een ervaren pizza- en pastaman en ik ben bakker. In Stabroek kunnen de klanten pizza en pasta ter plaatse consumeren of meenemen. In Berendrecht is het een afhaalpizzeria.”

Fatih Becene: “Tijdens de openingsdag in Berendrecht verkochten we meer dan 130 meeneempizza’s. Pasta’s tel ik niet per stuk, maar dat waren algauw veertig porties. Toen wist ik dat ook Berendrecht een schot in de roos was.’

Uitslaande brand

Maar in de nacht van 9 op 10 december sloeg het noodlot toe. Even na middernacht ontstond brand in de gloednieuwe keuken. Na de bluswerken werden Greg en Fatih geconfronteerd met een absolute ravage.

Greg De Schutter: “Al vanaf het eerste moment stellen de experts van de verzekering vast dat het om een accidentele brand ging. Dat maakt dat we heel vlug konden schakelen en dat hebben we ook gedaan. Daarom is het mogelijk om na amper twaalf dagen de bakkerij opnieuw te openen. De toegang tot de keuken en de pizzaoven is hermetisch afgesloten, maar na overleg met de verzekering maken we ons sterk dat we uiterlijk maart opnieuw pizza’s en pasta kunnen bereiden.”

Afvalberg

Omdat La Casa De Schutter zowel in Stabroek als Berendrecht open is van 7u tot 22u, kunnen klanten er ook tot zo laat brood, pistolets en ander lekkers uit de bakkerij kopen. “Op die manier kunnen de klanten na de sluitingsuren van de andere bakkers en warenhuizen bij ons terecht. En tegen verlaagd tarief: een groot brood kost na 18u slechts 2 euro, een kleintje 1,20 euro. Het is een klantvriendelijke manier om de overschot bij bakkers te verkleinen”, geeft Greg De Schutter mee.