Nieuws Antwerpen 120 jaar Koffie F. Rombouts

120 jaar Koffie F. Rombouts

120 jaar Koffie F. Rombouts

koffieKoffie F. Rombouts bestaat dit jaar 120 jaar. Dat zullen we geweten hebben. Het personeel van de koffiebrander wordt volgende week zaterdag in de Roma uitgenodigd voor een heus retrofeest. De enthousiaste gebruikers van Rombouts-koffie krijgen alvast de gelegenheid om een heuse remake te kopen van de oude, nu al bijna legendarische filtertassen. In de oude fabriek van Rombouts wordt een tentoonstelling georganiseerd over de geschiedenis van het bedrijf.

Koffie F. Rombouts is een van de vele iconen van Antwerpen. Antwerpen is in al die eeuwen een heuse metropool van de koffie geweest en Koffie F. Rombouts was en is daar nog altijd een hoeksteen van.

Uitgerekend in 1896 huurde Frans Rombouts een brandtrommel om zijn eigen koffie te branden. Het werd het begin van een hele saga. Het koffiebedrijfje van toen groeide uit tot een bekend merk dat in verscheidene landen van Europa gesmaakt werk. De internationale doorbraak werd versterkt in 1958, het jaar van de Brusselse Wereldtentoonstelling. Koffie F. Rombouts pakte toen uit met zijn revolutionaire koffiefilter waardoor voortaan iedereen een koffie kon zetten zoals het hoort. Niet te slap maar ook niet te sterk.

Vandaag werken liefst 600 man voor het familiebedrijf uit Aartselaar. Dat wordt  nog altijd aangestuurd door de nazaten van Frans Rombouts. Xavier Rombouts leidt de groep, Hugo Rombouts fungeert als voorzitter.

Om het 120-jarig bestaan wat kleur bij te zetten staan verscheidene initiatieven op stapel. In eerste instantie het personeelsfeest dan. De klanten zullen via affichages en reclamecampagnes mee genomen worden in de activiteiten. Ze zullen effectief de aloude filtertassen, de bolletjes uit 1958 kunnen kopen of de grote “mokken” met het logo van 120 jaar Rombouts.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.