Nieuws Antwerpen 13% minder omzet bij BASF Antwerpen

13% minder omzet bij BASF Antwerpen

13% minder omzet bij BASF Antwerpen

basifiHet chemiebedrijf BASF Antwerpen heeft een moeilijk boekjaar 2015 achter de rug. De onderneming zag haar omzet met liefst 13% dalen tot 5,6 miljard euro. De bedrijfsopbrengsten verminderden eveneens met 13% tot 5,6 miljard euro. Een en ander is het gevolg van de aanhoudende daling van de verkoopprijzen met 12%. Ook de verkochte volumes verminderden met 1%.

Het Duitse BASF is het grootste chemiebedrijf ter wereld. De Antwerpse dochteronderneming, BASF Antwerpen is een van de grootste indusrtiële bedrijven van het land. BASF heeft mee de haven van Antwerpen op een internationaal plateau gezet.

Na al die jaren van onafgebroken groei is het bedrijf kennelijk aan enige consolidatie toe. 2015 was in dit opzicht een relatief moeilijk jaar. De jaren van de massale investeringen liggen ook al even achter de rug. Buiten de aanpassing van de SAP-installatie naar nieuwe technologiën voor de productie van superabsorberende polymeren zaten er niet indrukwekkend veel initiatieven in de pipeline. Het ging er voornamelijk om de efficiëncy van de bestaande productie-installaties te verbeteren.

De bedrijfsresultaten mogen in dit opzicht evenwel best gezien worden. Met 1,06 miljard euro deed de chemie-onderneming bijna twee keer zo goed als het jaar ervoor.

Bij BASF Antwerpen staan zo’n 3100 werknemers op de payroll. Daarnaast werkten ook nog eens 1700 constructeurs en montage-arbeiders op de onderscheiden sites. Het bedrijf wordt aangestuurd door gedelegeerd bestuurder Wouter De Geest.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.