19de vestiging van Desco in Aartselaar

descoDesco, de groothandel in sanitair en verwarming, heeft zijn 19e vestiging geopend aan de Kontichsesteenweg in Aartselaar. De nieuwbouw omvat een toonzaal en een afhaalmagazijn. De vestiging in Aartselaar richt zich zowel op de particulier als op de professionele installateur.

Desco heeft een sterke reputatie in de regio. Het bedrijf is gegroeid uit de Etablissementen Desco die Frans en Pierre Dedecker en Pïerre Schotsmans destijds in 1947 oprichtten in Borgerhout. Het bedrijf is al die jaren blijven doorgroeien en wordt vandaag aangestuurd door vader Frank Dedecker en zijn drie dochters, Kris, Eva en Karen. De zussen vertegenwoordigen de vierde generatie in het familiebedrijf.

Met een omzet in 2014 van liefst 160 miljoen euro en zowat 350 werknemers heeft Desco een uitgebreid netwerk aan filialen opgebouwd. Kris verzorgt de commerciële uitbouw van het bedrijf, Eva doet de aankoop en Karen is zowat productmanager. Waarbij het evenwel niet om hiërarchische structuren gaat. Desco werkt binnen vlakke managementsstructuren en laat de onderscheiden afdelingen flink wat autonomie.

De nieuwe vestiging in Aartselaar moet vooral het zuiden van Antwerpen bedienen. Klanten die naar de huidige hoofdzetel in Wijnegem willen rijden worden nu geconfronteerd met de ellendige verkeersproblematiek rond Antwerpen, verliezen op de Ring vaak een halve dag en haken finaal af. Vandaar de optie om in Aartselaar een 19de vestiging te openen. Volgend jaar komt er zelfs een 20ste winkel.

Desco runt zijn magazijnen overigens in functie van de klant. Veel installateurs of projectontwikkelaars gebruiken de vestigingen van Desco zelfs als hun eigen magazijn waar ze hun goederen inladen en naar hun klant vertrekken.