Nieuws Antwerpen 20 jaar AZO Benelux

20 jaar AZO Benelux

20 jaar AZO Benelux

azoAZ0 Benelux viert tijdens het weekeind zijn 20-jarig bestaan. De Antwerpse dochteronderneming van de Duitse groep heeft zich in al die jaren sterk kunnen positioneren op de markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en de productie van hoogwaardige automatisatiesystemen voor stortgoed.

AZO
is als Duits concern gegroeid uit de machinebouw voor geautomatiseerde producttoevoer. De stichter van het bedrijf, Adolf Zimmermann ontwierp destijds de eerste wervelstroom-zeefmachine. Hij bouwde er sinds 1949 zijn bedrijf rond. Vandaag zijn vertegenwoordigers van de tweede en van de derde generatie aan de slag in het familiebedrijf. In de loop van de jaren heeft AZO bedrijf zich verder opgewerkt tot een van de internationale marktleiders op het vlak van handling van stortgoed en vloeistoffen. Die energiezuinige concepten worden ingebouwd in de installaties van farmabedrijven, voedingsondernemingen en chemie-installaties.

AZO Benelux verzorgt vanuit Antwerpen de hele Benelux-markt. AZO Benelux beschikt in dit opzicht over een portefeuille van meer dan 4000 klanten waaronder toonaangevende bedrijven als BASF, Janssen Pharmaceutica, Friesland Campina e.a. Het gaat dan niet enkel om verkoop maar ook om service, het preventief onderhoud en het beheer van de stock aan onderdelen. AZO is in dit opzicht zijn klanten gevolgd. Daaronder nogal wat chemiebedrijven die zich in de Antwerpse havencluster geïntegreerd hebben. Het bedrijf stelt op de Antwerpse Linkeroever tot nog toe zo’n 95 mensen tewerk maar is effectief op zoek naar bijkomend personeel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.