Nieuws Antwerpen 20 procent groei bij Nucleus

20 procent groei bij Nucleus

20 procent groei bij Nucleus

nucleusNucleus heeft de eerste zes maanden van dit boekjaar als hostingbedrijf opnieuw een groei opgetekend van 20%. Dit is een bevestiging van de trend van de twee vorige jaren die ook een gemiddelde groei van meer dan 20% kenden.

Het Antwerpse IT-bedrijf Nucleus levert uptime-as-a-service: wanneer bedrijven garanties nodig hebben over de goede werking van hun IT-infrastructuur, kunnen zij hiervoor een beroep doen op Nucleus.

Dankzij haar eigen infrastructuur, kan Nucleus alle hosting diensten in de breedste zin van het woord aanbieden in eigen beheer. Nucleus werkt vanuit vier datacenters  en met een eigen netwerk dat op meer dan 10 plaatsen met lokale en internationale backbones is verbonden. Nucleus beheert reeds meer dan 2000 servers.

Dit geeft het voordeel dat Nucleus een typische Belgische KMO is, gekenmerkt door de persoonlijke service en flexbiliteit, maar met de slagkracht van een grote provider.

Veel Belgische bedrijven weten deze formule te appreciëren. “We merken dat veel ondernemers steeds meer beseffen dat de total cost of ownership van kritische IT-infrastructuur een pak lager kan wanneer men dit uitbesteedt aan degelijke cloud providers,” zegt David Geens, managing partner bij Nucleus. “De kost van downtime wordt meer en meer als risico erkend en men ziet dat cloud oplossingen het juiste middel zijn om hieraan tegemoet te komen. Dat men hiervoor terecht kan bij een lokale aanbieder zodat men veel directer en makkelijker in de eigen taal kan geholpen worden dan bij een internationale speler waar men maar een anoniem nummer is, is een argument waardoor veel bedrijven nu kiezen voor Nucleus.”

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat 50% van de ondernemingen cloud toepassingen gebruiken, maar dat deze nog maar 10% van hun toepassingen betreffen. Er is dus nog heel veel groei, want de eerste voorzichtige stappen hebben deze bedrijven geleerd wat de do’s en dont’s zijn van cloud integratie.

“We merken ook het effect van het feit dat enige tijd geleden Microsoft veroordeeld werd om gegevens van een Europese klant over te maken aan de Amerikaanse overheid, ondanks het feit dat de data in een Europees datacenter gehost werd. Met de hele media aandacht omtrent Snowden en de NSA, merken we dat dit een extra argument is waarom men wel de voordelen van de cloud wil, maar dan wel van een lokale speler die kan konen waar de data effectief staat,” verduidelijkt David Geens. “Daarom dat we een belangrijke inspanning hebben geleverd om een ISO27001 certificaat te behalen zodat we aantonen dat hoewel we een lokale speler zijn, toch de expertise hebben om de data van onze klanten veilig te behandelen.”

Nucleus verwacht de 20% groei nog langere tijd aan te houden en bouwt momenteel volop haar sales en technisch team verder uit. Tegelijk werd recent zwaar geïnvesteerd in het netwerk zodat de capaciteit vertienvoudigde. De zoektocht naar nieuwe medewerkers is de volgende uitdaging om de huidige groei verder te kunnen zetten.

Nucleus werd opgestart in 2000. Na 14 jaar is Nucleus nog steeds volledig in handen van de twee stichters, David Geens & Wouter Sergeyssels die verder bouwen om van Nucleus een financieel gezonde speler te maken die kwalitatieve cloud oplossingen kan bouwen zonder beroep te doen op externe of internationale spelers.

Nucleus beheert met zijn meer dan 2000 servers in vier Belgische datacenters een netwerk met een capaciteit van 480 gigabit. Dit netwerk is verbonden via 10 uplinks aan zowel lokale als internationale backbones. Er is ondermeer een rechtstreekse lijn naar de AMS-IX – het vierde grootste internetknooppunt ter wereld – waar er met meer dan 25% van alle wereldwijde netwerken een rechtstreekse connectie gemaakt is met het Nucleus netwerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.