Nieuws Antwerpen 25 jaar bouwbedrijf Jos Dejongh

25 jaar bouwbedrijf Jos Dejongh

25 jaar bouwbedrijf Jos Dejongh

jos‘Een rots in de branding’ is geen slechte omschrijving voor het bouwbedrijf Jos Dejongh uit Kalmthout. Het bedrijf is een schoolvoorbeeld van het ontstaan van vele bouwbedrijven in Vlaanderen: Jos Dejongh begon 25 jaar geleden in zijn eentje als metser maar inmiddels heeft hij 50 man in dienst.

Voor een bouwbedrijf uit Kalmthout is het niet verbazingwekkend dat het zich in eerste instantie toelegde op villabouw. Maar de tijden en de bouwsmaken veranderen, en ook Dejongh is mee geëvolueerd. Er werd de afgelopen jaren flink gediversifieerd naar een ruimer assortiment aan bouwprojecten, zoals bedrijfsgebouwen, appartementen en de hedendaagse groeisector bij uitstek: renovaties. De laatste tijd worden ook hoe langer hoe meer eigen projecten opgezet.  Zo zijn de afgelopen tijd een honderdtal appartementen en een twintigtal winkelpanden op de markt gekomen. En er zijn verschillende projecten lopende, zoals in Mortsel en op de linkeroever. Dejongh heeft in al die jaren een goede naam en faam behouden als een ondernemer waarop je – excuus voor de woordspeling – kan bouwen.

30 tot 40% van de totale omzet van Dejongh wordt gerealiseerd in de openbare sector, met de nadruk op service flats. ‘Voor openbare werken hebben we nu een toelating voor klasse zes, wat betekent dat we projecten kunnen realiseren tot 3,2 miljoen euro’ zegt stichter en bedrijfsleider Jos Dejongh. ‘We zouden wel willen groeien maar het is ontzettend moeilijk om goeie geschoolde metsers en bekisters te vinden. Daarom werken we veel met onderaannemers, ook uit het buitenland’.

Daarnaast, zegt Jos Dejongh, maakt ook de bureaucratie ons het werken niet gemakkelijk. Arbeiders op de werven moeten verplicht een badge dragen.

Maar ondanks die moeilijkheden heeft Jos Dejongh vertrouwen in de toekomst. Op naar de vijftig!

Foto: Een project van Jos Dejongh in Merksem.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.