Nieuws Antwerpen 25-jarig Antwerps transportbedrijf wijzigt naam

25-jarig Antwerps transportbedrijf wijzigt naam

25-jarig Antwerps transportbedrijf wijzigt naam

ANTWERPEN – Challenge International Belgium, specialist in expeditie, logistiek en multi modaal transport, verandert zijn naam in Sealogis Freight Forwarding Belgium. “Omdat het bedrijf al een tijd deel uitmaakt van de Sealogis Group, een Franse transport- en logistieke groep, komt deze naamswijziging er omwille van eenduidigheid in de naamvoering”, zegt managing director Edwig Laenen.

De Franse holding Sealogis Group groepeert wereldwijd ruim 30 bedrijven onder 3 hoofdentiteiten: Sealogis Freight Forwarding, Shipping en Logistics & Trucking. Sealogis Freight Forwarding Belgium functioneert als een autonome vennootschap onder Sealogis Freight Forwarding.

Managing director Edwig Laenen: “Deze naamswijziging komt in het zog van een fusie in 2019 binnen de groep, waarbij enkele bedrijven een nieuwe entiteit vormden: Sealogis Freight Forwarding. Alle bedrijven binnen deze entiteit waaronder Challenge International, hebben hun naam aangepast, wij zijn de laatste in de rij.”

Met deze naamswijziging wordt de huidige corebusiness gekoppeld aan de nieuwe naam. “Noem ons gerust transportarchitecten of transportorganisatoren”, aldus Edwig Laenen. “Expediteurs die alle transportmodi beheersen maar ook alle expertise in huis hebben omtrent douaneformaliteiten, het verzekeren van transportrisico’s, de organisatie van de last mile, enzovoort. Daarnaast organiseren we logistieke activiteiten: binnen de Sealogis Group beschikken we in Europa over 200.000 m² magazijnen voor opslag en distributie.”

Sterke reputatie

Edwig Laenen stond in 1995 aan de wieg van het Belgische filiaal van Challenge International in Antwerpen. “We zijn kleinschalig gestart, maar verwierven een goede reputatie en faam in de shipping- en expeditie wereld. Strategisch zijn we gefocust op verticale expertises en leveren we een hoge toegevoegde waarde en kennis.”

De Sealogis Group telt 900 medewerkers, waarvan 400 bij Sealogis Freight Forwarding en 35 bij Sealogis Freight Forward Belgium in Antwerpen. Het hoofdkwartier van de groep is in het Franse Le Havre. Sealogis Freight Forwarding Belgium is goed voor een omzet van 31 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.