Nieuws Antwerpen 30 jaar staalbouwbedrijf Interloods

30 jaar staalbouwbedrijf Interloods

30 jaar staalbouwbedrijf Interloods

loodsInterloods bestaat 30 jaar. Het bedrijf maakt sinds 1986 naam in de verhuur van industriële gebouwen en de renovatie van bestaande hallen. In 2013 werd de onderneming opgenomen in de Frisomat Groep uit Wijnegem, een specialist in de ontwikkeling, productie en bouw van industriële hallen wereldwijd. Beide partners behielden hun kernactiviteiten maar versterkten elkaar sindsdien in knowhow, flexibiliteit én groei.

Interloods stapte in 1986 als staalbouwbedrijf in de markt van de industriebouw. De onderneming uit Sint-Job-in-’t Goor profileerde zich als specialist in de verhuur, verkoop en renovatie van stalen prefab hallen. Al snel bouwde het bedrijf een eigen klantenbestand uit in de (petro)chemie, bouw en industrie. Voornamelijk de business in opslaghallen en ateliers maakt Interloods groot.

Veilig bouwen en renoveren staan bij Interloods centraal. Die reputatie als kwaliteitsvolle bouwpartner werd in 1991 verzilverd met een VCA*-certificaat. Interloods staat in dit opzicht garant voor veilig en verantwoord ondernemen, met het oog voor duurzaamheid.

Door een continue sterke groei gaat Interloods in 2013 samen met de Frisomat Groep. Als innovator in steel buildings is Frisomat meester in de ontwikkeling, de productie en de montage van prefab industriegebouwen wereldwijd. Door de samensmelting van Interloods en Frisomat verruimen beide partners tegelijkertijd hun aanbod, flexibiliteit én service naar klanten. “Dankzij de nauwe samenwerking met Frisomat kunnen wij een beroep doen op hun fabriek, montagemateriaal en ingenieurs. Precies wat we nodig hadden om verder te groeien,” voegt Maarten Van Wanzeele, CEO van Interloods, toe.

Nog meer dan voordien legt Interloods zich vandaag toe op industriële dak- en wandrenovatie, en de verhuur van werf- en tijdelijke loodsen. Het kan daarvoor rekenen op de knowhow en productiefaciliteiten van een sterke partner als Frisomat. “Door die ondersteuning biedt Interloods snelle, pasklare en betaalbare oplossingen. Dat is – nu al 30 jaar – de Interloods filosofie,” besluit Van Wanzeele.

Frisomat werd opgezet in 1978. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en monteert industriële gebouwen in staal. Via vier eigen productiesites en de knowhow van 12 filialen wereldwijd verzekert Frisomat snelle, pasklare en betaalbare bouwoplossingen. Door een steeds innovatieve aanpak bouwde Frisomat intussen meer dan 30.000 industriegebouwen in ruim 100 landen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.