Nieuws Antwerpen 40% van containers vaart leeg heen en weer

40% van containers vaart leeg heen en weer

40% van containers vaart leeg heen en weer

VEAFINALGoederenstromen kunnen veel efficiënter georganiseerd worden. Het Centraal Boeking Platform (CBP) kan daarin een belangrijke rol spelen. Tijdens het jaarlijkse feestmaal van VEA, de Vereniging van Antwerpse expediteurs bevestigde directeur Mark Scheerlinck dat het CBP begin volgend jaar operationeel wordt.

Het feestmaal van  VEA is een traditie die al vele jaren stand houdt. Het is een van de  meest succesvolle netwerkevents in de haven van Antwerpen.  Maritieme en logistieke bedrijven zijn er telkens talrijk vertegenwoordigd. Zo’n 350  mensen tekenden present.

Tijdens de voorzittersspeech verwees Johan Proost o.a. naar de toekomst van de logistieke dienstverlener en de houdbaarheid van zijn business model. Het beroep van de logistieke dienstverlener staat immers in de top 10 van meest bedreigde beroepen binnen dit en 20 jaar. “Daarom moeten we leren om out of the box te denken en een beroep te durven doen op externe specialisten uit andere sectoren.”

Johan Proost verwees hierbij naar het plan VEA 2020 dat vorig jaar werd bekendgemaakt en waaruit o.a. de verschillende VEA commissies gegroeid zijn die mee helpen bouwen aan de toekomst van de vereniging en van de sector. De verschillende commissievoorzitters hebben de opdracht meegekregen om steeds de reflex te durven maken naar de toekomst en te bekijken wat de impact is van bepaalde ontwikkelingen op het beroep.

Tijdens de avond werd ook het woord overgedragen aan Mark Scheerlinck, directeur van het Centraal Boeking Platform. Het CBP is een uniek en neutraal platform dat logistieke dienstverleners de mogelijkheid geeft om hun goederenstromen op een duurzame, efficiënte manier te organiseren. Het CBP wordt opgericht vanuit de vaststelling enerzijds dat meer dan 40% van de containers leeg heen en weer vaart tussen de havens en de inlandterminals. Logistieke dienstverleners gebruiken van hun kant te weinig de mogelijkheden van de binnenvaart en van het spoor. De operationele opstart van het CBP is voorzien voor begin 2016.

VEA heeft zich sterk geëngageerd om de toekomst van de expeditiesector te versterken. Op die manier is de Vereniging Expediteurs Antwerpen uitgegroeid tot een bloeiende en dynamische organisatie die dit jaar 110 jaar bestaat. Een nieuwe ‘look’ leek dan ook aangewezen. verdient. Tijdens het banket werd in dit opzicht het nieuwe logo van VEA voorgesteld.

Koen Verhelst, de voorzitter van VEA jongeren, overhandigde van zijn kant de wisselbeker van de VEA quiz officieel over aan “De dockers”, de quizploeg van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. Hij deed alvast een oproep aan de aanwezige expediteurs om nu al voorbereidingen te treffen voor volgend jaar zodat de wisselbeker in 2016 terug kan overhandigd worden aan een expediteursbedrijf.
.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.