Nieuws Antwerpen 6 handelsruimtes in voormalig Green Plaza-gebouw

6 handelsruimtes in voormalig Green Plaza-gebouw

6 handelsruimtes in voormalig Green Plaza-gebouw

BERCHEM – Vastgoedontwikkelaar Antonissen Development Group uit Antwerpen heeft een bouwvergunning verkregen voor de herontwikkeling van het oude Green Plaza-gebouw, gelegen aan de Generaal Lemanstraat in Berchem. Het project is hoofdzakelijk residentieel, maar omvat ook enkele commerciële ruimtes. In het najaar gaan de werken van start.

Tegen eind 2021 wil Antonissen Development Group het project, dat de naam Grand Yard meekreeg, afgewerkt hebben. Het voormalige Green Plaza-gebouw, waar voorheen kantoren waren ondergebracht, wordt volledig gestript en omgetoverd tot 114 appartementen, vier woningen en zes commerciële ruimtes. Op dit moment zijn al 62 wooneenheden verkocht.

“In Berchem zit de vastgoedmarkt enorm in de lift. Kopers weten daarom dat de waarde van hun appartement de komende jaren alleen maar zal toenemen. Ook de strategische ligging van het project speelt een grote rol: het ligt vlakbij de ring van Antwerpen én op fietsafstand van het centrum en het station”, vertelt Sven Potvin, ceo van Antonissen Development Group.

Art deco en domotica

Qua architectuur kiest de projectontwikkelaar voor de art-decostijl, die past binnen het klassieke karakter van de buurt. Hoewel die art-decostijl bijna honderd jaar oud is – uit de jaren twintig van de vorige eeuw – is het interieur en de technologie van het gebouw dat allerminst. Elk appartement krijgt namelijk een domotica-pakket. “Zo zal je als bewoner bijvoorbeeld alle apparatuur automatisch kunnen uitschakelen op het moment dat je de deur achter je toe trekt, of diezelfde deur voor een bezoeker openen via je smartphone, wanneer je niet thuis bent.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.