Nieuws Antwerpen 6 innovatieve groeibedrijven openen officieel hun kantoor in StartupVillage

6 innovatieve groeibedrijven openen officieel hun kantoor in StartupVillage

6 innovatieve groeibedrijven openen officieel hun kantoor in StartupVillage

Nu nog 6 beloftevolle Antwerpse startups (Playpass, Datylon, EyeSee, Senso2Me, POM en SurveyAnyPlace) en de accelerator Netwerk Ondernemen hun intrek hebben genomen in StartupVillage, is het complex op 31 mei officieel geopend.
Deze ‘bewoners’, die een rigoureuze selectieprocedure doorstonden, hebben alvast voor maximum 3 jaar onderdak in de volledig gerenoveerde voorbouw van de site in de Lange Gasthuisstraat.

De achterbouw van StartupVillage, waar onderzoekscentrum imec, incubator The CoFoundry, startup CityCubes en business- en evenementenlounge De Serre gevestigd zijn, opende reeds vorig jaar. StartupVillage is hiermee nu volledig ingevuld.

Stad Antwerpen herbergt een hecht ecosysteem van incubators, kennisinstellingen, mentoren, investeerders en intussen meer dan 300 startups. Met StartupVillage, een historisch gebouw dat werd omgebouwd tot een hotspot voor innovatieve ondernemers, biedt de stad nu ook zelf tijdelijke en betaalbare kantoorruimte aan digitale groeibedrijven, midden in het stadscentrum.

“Digitale ondernemers zijn de motor van de innovatieve kenniseconomie waarop Antwerpen als Smart City volop aan het inzetten is. Met netwerktechnologie en glasvezelkabels kom je er niet. Je hebt ook creatieve ondernemers met lef en nieuwe ideeën nodig die voortdurend nieuwe kansen zien. Voor hen is StartupVillage een thuishaven om te groeien en te internationaliseren. Antwerpen wil daarmee een magneet zijn voor digitale en technologische innovatie”, zegt burgemeester Bart De Wever.

StartupVillage kon al vanaf de aankondiging in 2015 op massale interesse rekenen. Het vult immers een cruciaal vacuüm, namelijk de nood aan betaalbare kantoorruimte midden in het stadscentrum. Na een succesvol incubatie- of acceleratietraject bij een van de Antwerpse partners, moeten de startups immers de kantorenmarkt op. Om een plek te bemachtigen, moesten de kandidaten een sterk dossier voorleggen en verdedigen voor een comité van topondernemers. Volgens Jürgen Ingels, bezieler van het Fintech ecosysteem B-Hive en voorzitter van het comité, is kwalitatieve ondersteuning van beloftevolle jonge bedrijven onontbeerlijk in een stad zoals Antwerpen, die stevig inzet op ondernemerschap en digitale innovatie.
“De uitbouw van een servicestructuur die groeibedrijven helpt om tijd te reduceren vormt de basis van een echt scale-up ecosysteem. StartupVillage in Antwerpen is een eerste stap om bedrijven te helpen om tijd te reduceren.”

Midden juni brengt Made in Antwerpen’ aan de groeibedrijven en de accelerator in StartupVillage een bezoek en volgt er meer nieuws.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.