Nieuws Antwerpen 6 miljoen euro vers kapitaal voor MCS

6 miljoen euro vers kapitaal voor MCS

6 miljoen euro vers kapitaal voor MCS

mcsHet software- en consultancybedrijf MCS uit Wilrijk heeft 6 miljoen euro aan vers kapitaal opgehaald. Met de nieuwe middelen wil het bedrijf nog sneller internationaliseren en in dit opzicht bijkomende specialisten aantrekken.

MCS is gespecialiseerd in facility management voor gebouwen. Het bedrijf werd destijds opgestart in 1989 en heeft al die jaren een discrete ontwikkeling doorgemaakt. Het werd in 2012 via een management buy-in overgenomen door Koen Matthijs en Steven Lambert. Die onderkenden de groeimogelijkheden voor facilitymanagement, een marktniche die toen kennelijk internationaal nog niet veel belangstelling mee kreeg.

Door gebouwen professioneler te gaan beheren via softwaresystemen kunnen enorme besparingen gerealiseerd worden. Zo bv. op het vlak van verwarming en elektriciteitsverbruik. MCS is erin geslaagd om een sterke marktpositie in te nemen en ook internationaal door te groeien. Het bedrijf uit Wilrijk heeft ondertussen een indrukwekkende klantenportefeuille opgebouwd waarin ook  verscheidene grote multinationals steken.

De 6 miljoen euro aan extra middelen zijn ingebracht door de Zwitserse groep Jadeberg Partners en de Belgische PE Group. Ze kregen daarbij een minderheidsparticipatie in handen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.