Nieuws Antwerpen 6de Hong Kong Drakenbootfestival in Antwerpen

6de Hong Kong Drakenbootfestival in Antwerpen

6de Hong Kong Drakenbootfestival in Antwerpen

Drakenbootfestival_2015Zaterdag 10 september vanaf 10 uur vindt het Hong Kong Drakenbootfestival opnieuw plaats en wel op en rond het Kattendijk Dok. Steeds meer toeschouwers – verleden jaar waren er dat meer dan 6 000 – en deelnemers willen het evenement meemaken. Dit familiegebeuren voor jong en oud brengt spektakel te water met roeiers in vrolijke kleuren, straattheater, muziek en nog veel meer.

Sinds 2015 is de Hong Kong Economic and Trade Office in Brussel, de officiële vertegenwoordiging van de regering van Hong Kong bij de Europese Unie en 15 Europese landen waaronder België, de belangrijkste sponsor van het Drakenbootfestival. Ze promoten de bilaterale relaties tussen Hong Kong en andere landen, niet alleen op politiek en economisch vlak, maar ook op cultureel gebied. Het Hong Kong-kantoor in Brussel steunt dit kleurrijk festivalspektakel omdat het onderdeel is van het erfgoed van Hong Kong, de karakteristieken van Hong Kong weergeeft, mensen op een ontspannende manier in een gezellig sfeer samenbrengt en tal van duurzame humanitaire projecten steunt.

“Het Hong Kong Drakenbootfestival is voor bedrijven de ideale gelegenheid om aan teambuilding te doen in wedstrijdverband. Of om klanten, leveranciers en relaties te ontvangen in een ontspannen sfeer”, zegt Mark Neirynck, PR Officer van de Hong Kong Economic and Trade Office. De inschrijvingen lopen nog tot 21 juli 2016.

In China zijn drakenbootraces een meer dan tweeduizend jaar oude traditie. Ze staan voor team spirit, goodwill en samenwerking. Sinds 2009 worden de Drakenbootfeesten op de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid vermeld. De draak is één van de twaalf dieren in de Chinese astrologie en staat symbool voor macht en voorspoed. Daarom werd het geschubde dier vroeger gezien als heerser van rivieren, meren en zeeën.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.