2GorisAndreas_7335_c_Koen_Broos

70 extra jobs bij kringwinkel Opnieuw & Co door samenwerking met OCMW Antwerpen

OCMW Antwerpen en kringwinkel Opnieuw & co hebben een akkoord ondertekend waardoor 70 extra mensen met een leefloon bij de sociale werkplaats aan de slag kunnen. Daardoor wordt het aantal leefloners bij Opnieuw en Co verdubbeld.

OCMW Antwerpen werkt intensief samen met zowel werkgevers uit het reguliere arbeidscircuit als met de sociaal-economische sector. Het succes van de 5 kringwinkels van Opnieuw & Co is  groot en ze hebben dringend meer handen nodig. Het totaal aantal medewerkers van Opnieuw & Co stijgt van 350 naar 420 werknemers.

Het gaat over jobs zoals chauffeurs, kassiers, winkelmedewerkers (verkoop en klantendienst) en medewerkers infrastructuur tot productie- en magazijnmedewerkers (sorteerders, containerparkwachters, onderhoudsmedewerkers, klusjesmannen …).

Opnieuw & Co investeert intensief in de werkervaringsklanten van OCMW Antwerpen. Ze doen er werkervaring op en tegelijk versterken ze hun competenties, zoals op tijd leren komen en Nederlands leren op de werkvloer. De bedoeling is dat ze op die manier beter aansluiting vinden met de klassieke arbeidsmarkt. Vooraf worden de competenties van de OCMW-klanten gecheckt.

Door die uitbreiding is Opnieuw & Co de derde grootste externe werkgever (na de stad en Zorgbedrijf Antwerpen) die samenwerkt met OCMW Antwerpen om leefloonklanten te activeren.

In februari van 2017 waren er 1 551 sociaal tewerkgestelden in dienst, zegt het OCMW in een mededeling.Het streefdoel voor het eerste kwartaal van 2017 was 1 500. Tegen het einde van het eerste kwartaal van 2018 streeft het beleid naar 1 700 werkervaringsklanten.

Koen Goemans, directeur van Opnieuw & Co: “Wij zijn ontzettend blij met de uitbreiding die het OCMW van Antwerpen voorziet. Ze zijn een erg belangrijke partner voor ons. De win-win situatie is duidelijk, het OCMW activeert leefloners en wij zorgen voor relevante werkervaring, wat de aansluiting op de klassieke arbeidsmarkt makkelijker maakt.”