Nieuws Antwerpen 75% van Businesspark 16 reeds reeds bezet

75% van Businesspark 16 reeds reeds bezet

75% van Businesspark 16 reeds reeds bezet

ceustersBurgemeester Van de Vijver van Beveren-Waas heeft in Melsele het nieuwe bedrijvenpark ‘Businesspark 16’ officieel voor geopend verklaard. Businesspark 16 is een multifunctioneel KMO-park, ontwikkeld door Futurn, waarin 21 bedrijven zich kunnen huisvesten. 75% van het aanbod is reeds verkocht. Het geheel werd opgetrokken door de specialist in bedrijfs- en kantoorbouw Mathieu Gijbels uit het Limburgse Opglabbeek..

Businesspark 16 is pal aan de E17 gelegen en wordt beheerd door vastgoedmakelaar SCMS-Ceusters. De site is 1,7 hectare groot en opgedeeld in units met oppervlaktes van 250 tot 537 m² en twee kopgebouwen met kantoren.

De bedrijven Alkobel, Farmad, Miraflor en Restimco gaan er binnenkort hun intrek nemen.

“Vandaag stellen wij in de logistieke sector vast dat het aantal m² dat per transactie opgenomen wordt daalt, terwijl het aantal transacties grotendeels gelijk blijft. De voornaamste reden van de afname van grote oppervlaktes ligt in de concurrentie van de buurlanden, die bv. voor e-commercedoeleinden veel interessantere voorwaarden kunnen aanbieden”, stelt Philippe Van den Broeck van SCMS-Ceusters. Het gaat in dit opzicht vooral om Nederland en Duitsland die als landen opmerkelijke inspanningen doen om de e-bedrijven naar zich toe te halen. Verscheidene grote bedrijven hebben zich ondertussen al gevestigd in de onmiddellijke grensstreek. Ook de transportondernemingen geven geregeld de voorkeur aan Nederland en Duitsland boven België.

Philippe Van den Broeck riep er daarom de overheid toe op om maatregelen te nemen om de e-ondernemingen en de logistieke bedrijven te ondersteunen.

“Maar ook de kleinere ondernemingen mogen niet vergeten worden. Het succes van Businesspark 16 bewijst dat het voor deze laatste groep niet eenvoudig is een goed onderkomen te vinden door het kleine aanbod aan oppervlaktes rond 250 m². Wij pleiten daarom voor meer ontwikkelingen zoals Businesspark 16 zodat ook kleinere ondernemingen de kans krijgen om hun bedrijf in eigen streek uit te bouwen”, aldus nog Van den Broeck.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.