Nieuws Antwerpen Aantal faillissementen in Antwerpen fors gestegen

Aantal faillissementen in Antwerpen fors gestegen

Aantal faillissementen in Antwerpen fors gestegen

faillietjeMet de faillissementen van Euro Sweets (Berchem), AGL Immo Construct (Wommelgem) en Invite-Kasteel van Brasschaat doet de provincie Antwerpen het in vergelijking met de andere provincies bijzonder zwak. Het aantal faillissementen is in het hele land immers aan dalen. In februari met liefst 13%. Tijdens de eerste twee maanden met 12%. In het arrondissement Antwerpen is het aantal faillissementsdossiers in diezelfde periode echter met liefst 26%…. gestegen.

Niet minder dan 336 bedrijven legden tijdens de eerste twee maanden van het jaar in de provincie Antwerpen de boeken neer. Tijdens diezelfde periode van verleden jaar waren dat er “slechts” 318. Waarbij het er dus naar uitschijnt dat Antwerpen de positieve tendenzen die elders merkbaar zijn niet kan volgen.

Dat is volgens het handelsinformatiekantoor Graydon ook merkbaar aan het aantal jobs dat in de provincie Antwerpen verloren ging. In de maanden januari en februari werden 470 werknemers in Antwerpen werkloos. Opnieuw 23 meer dan tijdens diezelfde periode van verleden jaar.

Opmerkelijk: ook het Waasland doet het allesbehalve goed. Daar werden 45 dossiers afgehamerd door de handelsrechtbank, 20 meer dan verleden jaar.

Uit de statistieken van Graydon blijkt overduidelijk dat de verbetering van het klimaat vooral op rekening van Wallonië en Brussel mag geschreven worden. In totaal werden in het hele land 1618 bedrijven failliet verklaard, dat is 231 minder dan verleden jaar. Met name de bouwsector doet kennelijk flink beter: -14%. Vlaanderen telde 902 faillissementen, een heel beperkte daling van 0,6%.

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.