Nieuws Antwerpen Aaron Wouters focust met Iron Coaching op lichamelijk en mentaal welzijn

Aaron Wouters focust met Iron Coaching op lichamelijk en mentaal welzijn

Aaron Wouters focust met Iron Coaching op lichamelijk en mentaal welzijn

ANTWERPEN – Een totaalaanpak die zowel tot lichamelijk als mentaal welzijn leidt. Dat is de doelstelling die de 27-jarige Antwerpse online personal mentor Aaron Wouters zich stelt. De coronacrisis inspireerde hem om een nieuwe 360° gezondheidsbenadering, uitsluitend op basis van wetenschappelijk onderzoek, te ontwikkelen die steunt op vier basispijlers: voldoende (nacht)rust, efficiënte stresshantering, gezonde voeding en genoeg beweging.

Belangrijkste uitgangspunt voor Aaron Wouters is het vrijwaren van een sterke persoonlijke immuniteit. Daarom voorziet hij een wekelijks online feedbackmoment van 30 tot 45 minuten waarin hij telkens tips geeft die elke individuele deelnemer tijdens de daaropvolgende week kan toepassen in zijn/haar dagelijks leven. Tegelijkertijd evalueert hij de voorbije week en stuurt de behandeling bij waar nodig.

Gezonde levensstijl

“Het is de bedoeling dat mensen, van jong tot oud, een nieuwe gezonde levensstijl aankweken. In de aanvangsfase pittig en intensief maar, mits de deelnemers voldoende persoonlijke verantwoordelijkheid en een minimum aan inspanningen aan de dag leggen, best haalbaar. Temeer omdat ze vrij snel de lichamelijke en geestelijke voordelen ervaren. Ik adviseer hen steevast om een gezond lichaam en een heldere geest op de allereerste plaats te zetten”, vertelt Aaron.

Volgens hem is zo een totaalaanpak de beste manier om de algemene gezondheid van onze bevolking op te krikken. “Je merkt dat de meeste coronapatiënten op intensive care worstelen met overgewicht en daardoor ook kwetsbaarder zijn voor diverse kwalen als hartproblemen, suikerziekte of een verhoogde bloeddruk. Tengevolge de overvloed aan vaak tegenstrijdige informatie, een gebrek aan motivatie en een overvolle agenda, slagen veel mensen er vaak niet in om van hun gezondheid een prioriteit te maken.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.