Nieuws Antwerpen Aartselaars techbedrijf lanceert innovatieve ‘viruskiller’

Aartselaars techbedrijf lanceert innovatieve ‘viruskiller’

Aartselaars techbedrijf lanceert innovatieve ‘viruskiller’

Techbedrijf Gadgeon Europe uit Aartselaar brengt ‘Gadgeon Air’ op de markt. Deze slimme technologie met CO2-sensoren stuurt informatie over de luchtkwaliteit in publieke- en vergaderruimtes rechtstreeks naar de gebouwbeheerders en iedereen die zich in het pand bevindt. Detecteert het systeem schadelijke micro-organismen in de lucht, dan worden deze vervolgens bestreden.

Naast social distancing, mondmaskers en het respecteren van limieten van kamerdichtheid, spelen CO2-sensoren vandaag al een belangrijke rol bij het verminderen van virusverspreiding. Gadgeon Air gaat een stap verder.

Luchtmonitor

In de eerste plaats is het een slim draadloos platform of luchtmonitor – met CO2-, temperatuur – en vochtigheid meetsensoren – die de luchtkwaliteit bewaakt en rapporteert aan de gebouwbeheerders. Bij het overschrijden van de waarden krijgen niet alleen zij hiervan een alert op de smartphone, maar ook iedereen die aanwezig is in dezelfde ‘high risk’ ruimte.

In de tweede plaats is Gadgeon Air een ‘viruskiller’. Elk toestel kan uitgebreid worden met een desinfectietoestel dat 99,99% van de bacteriën uit de lucht haalt en schadelijke virussen doodt via ultravioletbestrijding, een technologie die we vandaag kennen in operatiekwartieren van ziekenhuizen.

Betaalbare oplossing

“Gadgeon Air is een eenvoudige en betaalbare oplossing voor luchtkwaliteitspreventie en -behandeling in scholen, rusthuizen, vergaderruimtes, kleedkamers en andere publieke ruimtes met of zonder ventilatie”, licht sales manager Willem Geeroms van Gadgeon Europe toe. “Het vermindert niet alleen de overdrachtsrisico’s van virussen in publieke ruimtes, maar beschermt ook de veiligheid van anderen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.