accel

Accel Computer Service en Napcom bundelen krachten

accelDoor zijn activiteiten samen te voegen met Napcom versterkt Accel zijn positie als IT-partner voor kmo’s in de provincie Antwerpen. Naast de al bestaande vestigingen in Edegem en Herentals is er nu ook een derde kantoor ten noorden van Antwerpen in Minderhout. Het gezamenlijke team van Accel bestaat voortaan uit 45 medewerkers.

Accel profileert zich als vertrouwd IT-partner voor kmo’s met geen of beperkte interne IT-ondersteuning. “We implementeren en begeleiden IT-infrastructuur die de professionele activiteiten van onze klanten ondersteunt door gebruik te maken van geselecteerde moderne technologische producten en diensten. Op dit moment doen 876 bedrijven een beroep op onze diensten. We zien dat ook grotere bedrijven hun IT meer en meer uitbesteden”, onderlijnt Marc De Swaef, managing director Accel.

Via het concept “Managed Services” doet Accel het volledige beheer van de IT-infrastructuur voor een vaste prijs per maand. De Accel-servicedesk is voortaan op drie locaties permanent actief. Elke vraag of opdracht wordt zorgvuldig geregistreerd en permanent bewaakt in het ticketingsysteem Autotask. Dit garandeert een snelle en correcte opvolging van alle gemelde storingen. Een team van technische medewerkers helpt van op afstand of ter plaatse als dat nodig is.

Door de IT-systemen en pc’s bij de klanten permanent te monitoren ondersteunt Accel ruim 7.600 gebruikers. Het bedrijf heeft zich ook gespecialiseerd in cloud- en SaaS-oplossingen.
Marc De Swaef: “We evolueren meer en meer naar cloudoplossingen, waardoor het IT-beheer intern minder noodzakelijk wordt. Een ander belangrijk thema is de veiligheid. De IT-infrastructuur van een bedrijf wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei dreigingen, zowel van buitenaf als interne dreigingen. We begeleiden al meer dan 20 jaar kmo’s in het opstellen van een afdoende beveiliging voor hun IT-infrastructuur.”