Nieuws Antwerpen Accel Computer Service werkt samen met B. Rekencentra

Accel Computer Service werkt samen met B. Rekencentra

Accel Computer Service werkt samen met B. Rekencentra

marcdeswaefAccel Computer Service uit Edegem versterkt zijn samenwerking met software-ontwikkelaar B.Rekencentra uit Ranst. Dankzij de softwareoplossingen van B.Rekencentra kan de ‘weight & balance’ berekening bij het laden van een vliegtuig heel precies gebeuren. Accel plaatste deze oplossing in de cloud. Hierdoor kunnen vliegtuigmaatschappijen die software gemakkelijk uittesten voor hun vloot.

B.Rekencentra legt zich toe op de ontwikkeling van software voor logistieke processen, in de eerste plaats voor vliegtuigmaatschappijen. Het bedrijf uit Ranst is vooral met het product Sable wereldwijd actief. Het werd ontwikkeld voor DHL. Ook de 50 vliegtuigmaatschappijen die voor DHL vliegen gebruiken deze software. Een vliegtuig veilig en legaal laden is het hoofddoel. Daarnaast doet het ook brandstof besparen en efficiëntiewinst realiseren. Een loadsheet kan bovendien in slechts 5 minuten opgesteld worden.

“Door de vliegtuigsoftware in de cloud te plaatsen, lossen we in feite meerdere problemen op. De klanten van B.Rekencentra hoeven de software niet op hun eigen servers te installeren, waardoor een hoge IT-investering wordt vermeden. Anderzijds wordt ook de eigen infrastructuur van B.Rekencentra niet extra belast. De applicaties hierop plaatsen bleek niet haalbaar omdat de servers onvoldoende capaciteit hebben en de internetlijnen te weinig performant zijn. Door de cloudoplossing volstaat een internetverbinding om de zwaarste applicaties wereldwijd te testen en te gebruiken”, vertelt Marc De Swaef van Accel.

“En het werkt perfect”, benadrukt Karel Tavernier van B.Rekencentra. “Qatar Airways Cargo gebruikt deze toegang momenteel om Sable uit te testen tot ze zelf klaar zijn met de installatie van hun eigen infrastructuur. En voor ons is de oplossing die Accel uitwerkte, ook cruciaal. Een simpele internetverbinding volstaat om wereldwijd demo’s te geven en prospecten nadien toegang te verlenen tot realistische data zodat ze ons systeem kunnen beoordelen. Voor ons betekent de cloudoplossing ook maximale flexibiliteit. We kunnen de virtuele servers zelf beheren alsof ze bij ons in Ranst zouden staan.”

B.Rekencentra heeft nog heel wat op stapel staan voor de nabije toekomst. Nieuwe applicaties zitten in de laatste testfase of staan klaar om uitgerold te worden. Ook de klantenportefeuille groeit. Deze ontwikkelingen maken dat de cloudinfrastructuur duidelijk uitgebreid moet worden. Het bedrijf uit Ranst zal hiervoor opnieuw een beroep doen op de knowhow en de service van Accel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.