Accel groeit verder door

accel

Accel Computer Service heeft ook in 2015 zijn groeilijn onverminderd doorgetrokken. Het Edegemse IT-bedrijf realiseerde verleden jaar 1,9 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten, zowat 300.000 euro meer dan het jaar ervoor. Daar werd een positief bedrijfsresultaat op verdiend van 226.810 euro en een nettowinst van 126.953 euro.

Marc De Swaef zette Accel in 1991 op als zijn eigen onderneming. Hij verkocht particulieren toen nog pc's en printers. De winkel aan de Mechelsesteenweg werd zoveel als een bekende trekpleister.

Sindsdien zijn de ontwikkelingen in de ICT evenwel razendsnel vooruit gegaan. De verkoop van printers en pc's werd daarom doorgeschoven naar de Saturns en de grote stores van deze wereld. Accel Computer Service oriënteerde zijn activiteiten van zijn kant helemaal op de bedrijven. De uitbouw van een eigen permanente IT-help desk voor ondernemingen was erop gericht de ICT-systemen bij de klanten te ondersteunen en voor continuïteit te zorgen. Accel werkt vandaag vanuit kantoren in Edegem en Herentals. De meerderheidsparticipatie in C and N in Herentals die opgenomen werd in 2011 is enkele tijd terug omgezet in een samenvoeging van de twee vennootschappen onder de naam Accel.

Tot het klantenbestand van Accel Computer Service behoren bedrijven zoals Taxandria, Stageco, Boek.be, GSJ en Voka.

Accel stelt zo'n 30 mensen tewerk.