Accel

Accel uit Edegem blaast 25 kaarsjes uit en plant nieuwe overnames

IT-bedrijf Accel is, sinds zijn ontstaan 25 jaar geleden,  geëvolueerd van een verkoper van computers en toebehoren naar een bedrijf dat hoofzakelijk IT-ondersteuning biedt.

De focus ligt nu op het beheer en ondersteuning van de IT-infrastructuur bij kmo’s. In de toekomst is Accel van plan om nieuwe vestigingen te openen, bijvoorbeeld door andere bedrijven over te nemen.

"IT is gemeengoed geworden" zegt zaakvoerder Marc De Swaef. "In tegenstelling tot de beginjaren worden pc’s nu ook in supermarkten verkocht. Op dit moment werken we allemaal zelfs met verschillende soorten toestellen die veel krachtiger zijn dan de eerdere pc’s"

Continu medewerkers gezocht 

"Voor de eindgebruiker is alles eenvoudiger geworden. Maar dat is niet het geval voor de achterliggende platformen of netwerken. Die zijn heel wat gecompliceerder geworden" zegt De Swaef. "Dat verklaart waarom het in de IT-sector zo moeilijk is om bekwame medewerkers aan te trekken".

Ook Accel is continu op zoek naar nieuwe medewerkers. Op dit moment zijn er ongeveer 50 mensen aan de slag bij het IT-bedrijf. Zij zitten verdeeld over de 3 vestigingen in Edegem, Herentals en Minderhout. Accel maakt er een punt van om de medewerkers zo dicht mogelijk bij hun woonplaats te laten werken. Het laat toe om onnodig lange verplaatsingen zo veel mogelijk te vermijden.

Alles naar de cloud  

“Voor kmo’s die geen interne IT-dienst hebben, neemt Accel het beheer en de ondersteuning van de IT-infrastructuur volledig op zich. Wij doen in feite wat anderen intern niet meer willen doen. Wij zorgen ervoor dat de infrastructuurlaag werkt door de eindgebruiker alle nodige basisondersteuning te geven".

Marc De Swaef is ervan overtuigd dat op het vlak van IT alles naar de cloud zal gaan. Dat heeft tot gevolg dat systemen moeten kunnen samenwerken en dat de eindgebruiker hiervoor extra ondersteuning zal nodig hebben. Hier wil hij met Accel duidelijk op inspelen door deze expertise en service aan te bieden. Om dat waar te maken heeft het IT-bedrijf voor de nabije toekomst zijn zinnen gezet op de opening van nieuwe vestigingen en overnames van andere bedrijven.