Nieuws Antwerpen Accountant PIA Group voegt Antwerps broertje toe aan rangen

Accountant PIA Group voegt Antwerps broertje toe aan rangen

Accountant PIA Group voegt Antwerps broertje toe aan rangen

ANTWERPEN – BERCHEM – PIA Group, de derde grootste accountancy- en advisorygroep van België, mag weer een nieuw kantoor in zijn rangen verwelkomen. Ditmaal gaat het om Filotax uit Berchem. Met het kantoor, dat net iets meer dan een kwarteeuw bestaat, versterkt PIA Group verder zijn aanwezigheid in de Antwerpse regio.

Steven Brouckaert, stichter en voorzitter van PIA Group, is blij met de aanwinst. “We hebben bij Filotax een mooie combinatie van knowhow, ervaring, jeugdige dynamiek en ambitie aangetroffen. Dat is een ideale mix voor een groep die hoog mikt.”

Filotax werd 26 jaar geleden opgericht door gecertificeerd accountant Jean-Louis Verhaert (60) en gecertificeerd tax advisor Philippe Van Dieren (60). In de loop der jaren bouwden zij Filotax uit tot een gereputeerd kantoor met een team van 12 mensen. 4 jaar geleden kwam ook Jean-Louis’ zoon Gregory (32) aan boord.

In 2021 werd hij de derde vennoot. De opvolging was zo verzekerd. Maar de drie partners waren het er roerend over eens dat PIA Group een ideale omgeving was voor het vervolgtraject van het groeiverhaal.

“De backofficedomeinen gaan steeds zwaarder wegen”, vertelt Philippe Van Dieren. “Denk maar aan de snelle evolutie van software en IT-toepassingen. Het volgen, selecteren en implementeren van tools kost uren van je tijd. Idem voor de inspanningen die je moet leveren om nieuwe medewerkers aan te trekken. Die tijd willen we liever aan onze klanten besteden.”

“Binnen het concept van PIA Group kan dat. We hebben de markt verkend maar onze keuze was snel gemaakt. We wilden niet gewoon ons handelsfonds verkopen: we wilden Filotax blijven. PIA Group gaf ons die garantie. Na het eerste gesprek met Steven Brouckaert waren we eigenlijk al overtuigd. Tijdens de rest van de onderhandelingen werden we alleen maar bevestigd in onze keuze.”

Knowhow, ervaring, dynamiek en ambitie

Steven Brouckaert is blij met het compliment van Filotax en geeft er meteen een terug. “Filotax is als kantoor een mooie aanwinst voor PIA Group. Het kantoor heeft een solide reputatie, een mooie klantenportefeuille van dienstverlenende bedrijven en vrije beroepen maar ook een heel sterk jong team. De gemiddelde leeftijd van de medewerkers hier is nog geen 30 jaar.”

“En wat straf is: de helft van hen gaat momenteel voor zijn ITAA-titel. Kortom, we hebben hier een unieke combinatie van knowhow, ervaring, jeugdige dynamiek en ambitie aangetroffen. Dat is een ideale mix voor een groep als de onze die hoog mikt, niet alleen nationaal maar ook internationaal.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.