Ackermans & Van Haaren Foto: Belga

Ackermans & van Haaren investeert in Britse maritieme dienstverlener V.Group

De Antwerpse holding Ackermans & van Haaren (AvH) neemt een minderheidsbelang in V.Group, een Britse dienstverlener voor de scheepvaart. Dat heeft de holding maandagochtend aangekondigd.

AvH werkt samen met de Britse investeringsmaatschappij Star Capital om V.Group over te nemen van een andere investeringsmaatschappij, het in Brazilië gevestigde Advent International. Na afronding van de operatie, verwacht in de tweede helft van 2024, zal de Antwerpse holding 33,3% bezitten van V.Group. “Dit stemt overeen met een investering in eigen vermogen van ongeveer 150 miljoen dollar (exclusief overnameschuldfinanciering)”, zegt ze in een persbericht.

V.Group biedt allerlei diensten aan in de scheepvaart, zoals technisch beheer van schepen, onderhoud en herstellingen, rekruteren, opleiden en verplaatsen van bemanningen, catering en verzekeringen. Het in Londen gevestigde bedrijf heeft kantoren in dertig landen en telt zowat 2.900 medewerkers. Het boekte in 2022 een omzet van meer dan 650 miljoen dollar (omgerekend 607 miljoen euro).

“V.Group is actief in een globale en gefragmenteerde markt en is goed gepositioneerd om te profiteren van de wereldwijde, structurele trend om technische diensten en bemanningsbeheer steeds meer uit te besteden”, verwacht AvH. Het omschrijft V.Group als “een wereldwijde marktleider met groeipotentieel op lange termijn”.

De beursgenoteerde investeringsholding Ackermans & van Haaren heeft investeringen in onder andere de maritieme aannemer DEME, bouwgroep CFE en de privaatbanken Delen en Bank Van Breda.