Nieuws Antwerpen ADIC maakt zich klaar voor Open Bedrijvendag

ADIC maakt zich klaar voor Open Bedrijvendag

ADIC maakt zich klaar voor Open Bedrijvendag

Adic_MonarchvlindersNaar aanleiding van het dertigjarig bestaan van het Antwerps Drug Interventie Centrum vzw werden de gebouwen getransformeerd tot een heus hedendaags museum. De wondere wereld “onderweg” is een intensieve samenwerking van tien dagen geweest tussen tweeëntwintig bewoners van ADIC vzw en vijf kunstenaars van Piazza dell’Arte vzw dat met kunstzinnige en transdisciplinaire projecten individuen vanuit hun leefwereld voor het leven wil inspireren.

De diversiteit van de ADIC-bewoners met zeer uiteenlopende achtergronden bood de mogelijkheid om met de kunstenaars tot verrassende monumentale en zeer subtiele kunstwerken te komen.
Al na één dag ontdekten de ADIC-bewoners de therapeutische werking van de Piazza-methodiek: positieve zelfontplooiing, talentontwikkeling en oplossingsgericht denken. Ook de ADIC-medewerkers merkten de unieke dynamiek die ontstond tussen de bewoners en de kunstenaars van Piazza. “Zo ervoeren de bewoners dat kunst en creativiteitsbeleving kunnen leiden tot de bevordering van vaardigheden zoals zelfvertrouwen, oplossingsgericht denken, verdraagzaamheid, teamplay en communicatie”, zegt een medewerker. “Dit was voor de bewoners een sterke aanmoediging om zichzelf en hun (in)directe leefwereld te herontdekken.”

Het uiteindelijke resultaat van deze projectweek zijn blijvende, hedendaagse kunstwerken die woensdag 10 augustus tijdens een besloten toonmoment worden voorgesteld. Zo is er onder meer een cluster monarchvlinders, een vlindersoort die in zwermverband duizenden kilometers aflegt van Canada naar Mexico om te overwinteren. “Net zoals de monarchvlinder trotseren velen onder ons stormen en cyclonen tijdens onze uitputtende tocht. Dankzij vereende kracht komen we met hernieuwd zelfvertrouwen heelhuids onze persoonlijke winter door”, aldus een bewoner.

Het is de uitdrukkelijke wens van Piazza dell’Arte om voortaan ook meer samen te werken met bedrijven. De wondere wereld “onderweg” kwam mede tot stand door het peterschap van Stéphane Verbeeck, CEO Gants en voorzitter VOKA Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.
De tentoonstelling “onderweg” is niet publiek toegankelijk, maar uitzonderlijk te bekijken tijdens VOKA Open Bedrijvendag op 2 oktober 2016.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.