Nieuws Antwerpen ADMB reikt awards uit

ADMB reikt awards uit

ADMB reikt awards uit

admbTijdens een gala reikten de Antwerpse HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming op het werk Provikmo voor de 15de keer de ADMB Awards uit. Bij de studenten kaapten Lara Serpentier (Universiteit Gent) en Alain Deloore (Syntra West) de prijzen weg, bij de professionals mochten Ilse Jansoone (Digital Agency Wijs) en Philippe Peeters (Dienstenbedrijf BOD) een award in ontvangst nemen.

Met de jaarlijkse ADMB Awards zetten Groep ADMB en Provikmo het belang van een inspirerende samenwerking tussen deskundigen, academici en ondernemers in de verf. Een onafhankelijke vakjury gaat op zoek naar professionals die met hun HR- of preventiebeleid een duidelijke meerwaarde bieden voor hun bedrijf of organisatie. Maar ook studenten die een innoverend eindwerk over een HR- of preventiethema schreven komen in aanmerking voor een award.
ADMB biedt zelfstandigen en werkgevers als HR-dienstverlener een totaalpakket aan van loonadministratie, recrutering, preventie, kinderbijslag, verzekerringen en HR-advies. Door enkele grote overnames is ADMB tijdens de afgelopen maanden een nationale speler geworden die vandaag oa. zowat 300.000 loonbriefjes uitschrijft. Het bedrijf positioneert zich als partner voor alle mensgerichte aspecten in organisaties en bedrijven. De groep stelt zowat 1250 mensen tewerk en wordt aangestuurd vanuit de Oude Leeuwenrui in Antwerpen.

De ADMB Awards werden onlangs voor de 15de keer uitgereikt. Het gaat erom inspanningen op het vlak van preventie en welzijn aan te moedigen.

* In de categorie preventie en welzijn ging de award bij de studenten naar Alain Deloore, student preventieadviseur niveau II aan Syntra West Kortrijk. Hij kreeg de prijs voor zijn eindwerk ‘Welzijn op het werk zonder beperking’ over efficiënte communicatie van een preventiebeleid aangepast aan werknemers met een beperking. De jury, onder leiding van Luc Van Hamme, hoofd Perifere Inspectiediensten bij FOD WASO, loofde het project als een voorbeeld voor andere sectoren en een uitstekende combinatie van theorie en praktijk.

Stefan Hinnekens, eveneens student preventieadviseur niveau II aan Syntra West Kortrijk, kreeg een eervolle vermelding voor zijn werk rond het verantwoord stapelen van pakken hout en plaatmaterialen en het rijden met deze lasten op grote hoogte.

* Bij de professionals in de categorie preventie en welzijn ging de ADMB Award naar Philippe Peeters van Dienstenbedrijf BOD uit Bredene. De jury prees het project ‘Een geïntegreerd veiligheidsbeleid binnen een dienstencheque-onderneming’ als toonaangevend en origineel. Via een vernieuwende aanpak slaagde het bedrijf er onder meer in het absenteïsme en de arbeidsongevallen merkelijk terug te dringen.

Lieve Vantieghem (Daikin Europe nv) kreeg een eervolle vermelding voor haar project rond ergonomische werkbelasting bij werkposten.

* De HR-jury, onder leiding van Patrick Coucke, voorzitter van Bedrijvencentrum Brugge, gaf de ADMB Award in de categorie HR bij de studenten aan Lara Serpentier, masterstudente Psychologie aan de Universiteit Gent. Voor haar masterproef onderzocht zij de rol van emoties en affectieve reacties op de verwachtingen en percepties van werkzoekenden in hun zoektocht naar een job.

Natasha Bellinck, ook studente Psychologie aan de Universiteit Gent, kreeg een eervolle vermelding met haar masterproef ‘Diversiteit realiseren in organisaties: test van Avery’s model’.

* Ilse Jansoone van het Gentse Digital Agency Wijs kreeg uit de handen van Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van Groep ADMB, de ADMB Award voor HR in de categorie professionals. “Met het project Engage slaagde Ilse erin een geïntegreerd HRM-beleid strategisch te positioneren binnen het bredere beleid van haar organisatie”, licht Philip Van Eeckhoute de keuze van de jury toe. “Zo maakte ze het mogelijk om structurele veranderingen op een positieve manier te benaderen, met participatie van én respect voor alle medewerkers.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.