Advanced Engineering sluit geslaagde expo af: “Belgen zijn niet chauvinistisch genoeg”

ANTWERPEN - Na twee jaar afwezigheid kon Advanced Engineering in Antwerp Expo  zijn beurs voor innovatie en technologie terug laten doorgaan.  Dit werd een succes met een geschatte opkomst van minstens 1700 bezoekers, met daarbovenop nog eens 140 exposanten was er evenveel volk als op de edities voor corona. Op de beurs worden de nieuwste technologische snufjes en technieken tentoongesteld. Bedrijven van een wijde waaier aan sectoren komen er bijeen om van elkaars vernieuwende ideeën te leren. "Met 2000 mensen op weg naar innovatie", klinkt het enthousiast bij woordvoerder Jeroen Arnouts.

"We zijn enorm content om na twee weer vol enthousiasme de mensen nieuwe dingen te laten ontdekken", zegt Arnouts. "We merkten dat mensen van verschillende sectoren aan het hunkerden waren naar innovatie en bij deze kunnen we die leveren."

De expo vond vorige jaren plaats in Gent maar verhuisde voor deze editie naar Antwerp Expo waar het na een gelukte editie lijkt te blijven. "Ja het was absoluut een goed keuze om naar Antwerpen te verhuizen. Dat blijkt uit de opkomst die ondanks de blijvende voorzichtigheid van de mensen toch even groot is als voor corona."

Enkele van de publiekstrekkers waren de AI (Artificiële Intelligentie) Hub, VR/AR zone en de expositie rond 3D-printen. "De AI Hub dient als ideale plek voor alle nieuwsgierigen om deze belangrijke, oprukkende technologie beter te leren kennen.", legt Arnouts uit. "Weinig bedrijven werken nog niet op één of andere met artificiële intelligentie, iedereen heeft er dus belang bij hier een demonstratie van te zien."

In de VR/AR Zone konden de bezoekers Virtual reality brillen testen en kregen ze een demonstratie van zowel VR als AR van exposant XR-Valley. "Hier kreeg men een proefje van de nieuwste gadgets op vlak van Virtual en Augmented Reality. Dit in het echt beleven is een unieke ervaring voor elke bezoeker."

 

 

Een bezoeker met een VR-bril aan.

Niet Chauvinistisch genoeg

En tenslotte een sector waarin we als Belgen en zeker als Vlamingen pioniers zijn binnen Europa is het 3D-printen. “3D-printen was over de hele expo zeer aanwezig. We zijn als Vlaanderen dan ook absolute top in deze sector. We zijn jammer genoeg niet chauvinistisch genoeg om hier voldoende trots op te zijn. Het is niet in China of Amerika dat de innovatie gebeurt, maar hier, bij ons”, verklaart Arnouts trots.

“Dat is ook waarvoor we de expo organiseren, om deze innovatie te vieren en een kruisbestuiving tussen verschillende sectoren teweeg te brengen. Zo kan iedereen leren van elkaar.”