Nieuws Antwerpen AED Studios en Log!Ville worden vaccinatiecentrum

AED Studios en Log!Ville worden vaccinatiecentrum

AED Studios en Log!Ville worden vaccinatiecentrum

Al enkele weken stelt AED Studios in Lint zich uitdrukkelijk kandidaat als vaccinatiecentrum. Nu is de kogel door de kerk: Eerstelijnszone Zuidoostrand Antwerpen (ELZ ZORA) heeft de kandidatuur van AED Studios weerhouden om er een vaccinatiecentrum op te richten. Het nieuwe gebouw Log!Ville op het Wetenschapspark in Niel zal het vaccinatiecentrum worden voor Eerstelijnszone RupeLaar.

De gemeenten Boechout, Edegem, Lint, Hove, Kontich en Mortsel zullen al zeker gebruik maken van AED Studios als vaccinatiecentrum. “AED Studios heeft de nodige ruimte en evenementenexpertise in huis om een grootschalig project als een vaccinatiecentrum op korte tijd op poten te zetten”, stellen de gemeentebesturen. “Door in één centrum te werken, boeken we organisatorisch en logistiek winst, maar kunnen we ook de zorginstellingen maximaal ontlasten.”

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in Edegem wordt de bevoorrechte partner voor medische expertise en mobiele teams en zal ook de back-up zijn als locatie voor een vaccinatiecentrum, mocht dat op een bepaald moment nodig zijn.

De inwoners van de Rupelstreekgemeenten Boom, Hemiksem, Niel, Rumst, Schelle en Aartselaar zullen hun coronavaccinatie krijgen in het nieuwe gebouw Log!Ville op het Wetenschapspark aan de Galileilaan in Niel. Het vaccinatiecentrum is vlakbij AZ Rivierenland, campus Rumst, gelegen, en moet midden februari operationeel zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.