Nieuws Antwerpen AED Studios investeert 2,5 miljoen euro in vergroening van site

AED Studios investeert 2,5 miljoen euro in vergroening van site

AED Studios investeert 2,5 miljoen euro in vergroening van site

AED Studios investeert tussen 2021 en 2023 2,5 miljoen euro om zijn site in Lint verder te vergroenen. Concreet gaat het over een verdrievoudiging van de huidige zonnepanelencapaciteit, de uitbreiding van laadinfrastructuur voor elektrische wagens en efficiëntere schakelkasten en hoogspanningstransformatoren. Ook bij het AED group-hoofdkantoor in Willebroek investeert het bedrijf extra in terreinvergroening.

AED studios wil ook in de (nabije) toekomst de status als meest ecologische entertainmentcomplex bestendigen. Daarom investeert het bedrijf, aanvullend op de reeds bestaande inspanningen, 2,5 miljoen euro in de vergroening van haar site in Lint. De investering wordt verdeeld in twee fases, waarvan de eerste in 2021 en een tweede binnen de komende 24 maanden (2022-2023).

Concreet verdrievoudigd AED Studios zijn zonnepanelencapaciteit dankzij de implementatie van de laatste generatie zonnepanelen, die ook bij normaal daglicht stroom leveren. Verder installeert AED ook nieuwe, energie-efficiëntere hoogspanningstransformatoren en schakelkasten die energie veilig, efficiënt en flexibel verdelen. Tot slot installeerde het bedrijf ook 2 extra laadpalen voor sitebezoekers en 4 nieuwe exemplaren voor hun medewerkers.

“In een tweede fase willen we investeren in Giga Battery Packs voor een totale buffercapaciteit van 3 miljoen Wattuur”, vertelt ceo Glenn Roggeman. “Momenteel zijn we in gesprek met de drie grootste fabrikanten van dergelijke systemen en bekijken we de verschillende technologieën, de haalbaarheid en flexibiliteit met bijhorende kostprijs. In de toekomst willen we eveneens in gesprek gaan met de netbeheerders om te bekijken in welke mate we met deze installatie kunnen bijdragen aan de balancering van het stroomnet.”

Ook bij het hoofdkantoor van AED group in Willebroek verdubbelt het bedrijf zijn zonnepanelencapaciteit en investeert het eveneens in een nieuwe hoogspanningscabine en bijkomende laadinfrastructuur.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.